image

Telegraaf doet aangifte van DDoS-aanval

maandag 8 april 2013, 16:09 door Redactie, 1 reacties

De Telegraaf gaat aangifte bij de politie doen van een DDoS-aanval waardoor de website zondagavond twee uur onbereikbaar was. Vanochtend deed hetzelfde probleem zich voor. De website Telegraaf.nl was toen vanaf 9.00 uur een half uur uit de lucht. Op basis van onderzoek stelt de krant dat een gedistribueerde denial of service (DDoS)-aanval de downtime veroorzaakte.

"Uit onderzoek van het mediabedrijf blijkt dat de problemen geen technische oorzaak hebben, maar onderdeel zijn van een cyberaanval waar meerdere Nederlandse websites last van hebben”, zegt uitgever Herman Mantel op de website van de krant.

De uitgever onderhoudt nauw contact met het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens Mantel heeft het NCSC bevestigd dat meerdere websites maandag onder vuur lagen en slachtoffer van de DDoS-aanval waren.

Eerder deed ook ING al aangifte nadat het vorige week door een DDoS-aanval werd getroffen.

Reacties (1)
08-04-2013, 21:52 door Anoniem
Vreemd, ik kon zondagavond bij herhaling gewoon het nieuws lezen. Probeert de Telegraaf soms mee te liften op het nieuws over ING betreff. de ddos-aanval?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.