image

ING waarschuwt voor phishing na DDoS-aanval

maandag 8 april 2013, 18:11 door Redactie, 5 reacties

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en ING waarschuwen consumenten voor phishingaanvallen die naar aanleiding van de DDoS-aanval op ING en iDeal uitgevoerd worden. "Ervaring leert dat een DDoS-aanval wordt misbruikt door andere cybercriminelen om phishingmails te versturen", aldus de NVB. De ING stelt via Twitter dat er naar aanleiding van de storing phishingmails in omloop zijn.

Daarin wordt klanten gevraagd om op een valse website in te loggen. Gebruikers die zulke berichten ontvangen wordt opgeroepen om die naar valse-email@ing.nl door te sturen, aldus het bericht op Twitter. Zowel op 6 april als vandaag stuurde ING een waarschuwing naar de ongeveer 18.000 volgers.

Ook op de website worden ING-klanten via de nieuwssectie voor phishingmails gewaarschuwd, hoewel de bank daar niet specifiek op de downtime van vorige week ingaat.

Aanval
Afgelopen vrijdag waren de ING en iDeal het doelwit van de een DDoS-aanval waardoor verschillende diensten enige uren onbereikbaar waren. Wie er achter de aanval zit of wat het motief hiervoor was is onbekend.

Reacties (5)
09-04-2013, 09:20 door Above
Gisteren maar VMware Workstation geïnstalleerd met een virtuele omgeving van Windows XP inclusief beveiliging en alleen toegang tot de site van de bank. Puur voor internetbankieren dus en niets anders. Als dat niet veilig is dan weet ik het ook niet meer.
09-04-2013, 11:08 door Anoniem
Routers kunnen remote ook gehackt worden...
En Windows XP? Waarom een dergelijk oud OS?
09-04-2013, 12:26 door Anoniem
Ik vind het zo raar dat iedereen loopt te huilen na de zoveelste storing bij de ING (op het moment van schrijven is er WEER een aan de gang bij ING en Ideal), maar dat niemand blijkbaar z'n conclusies trekt...
Met alle maatregelen is het wandelingetje naar de pin-automaat (als deze het al doet) inmiddels een vorm van tijdsbesparing geworden lijkt het wel.

Stap gewoon over naar een kleinere, niet-systeembank, bij voorkeur een die ook nog eens niet genoteerd staat aan de beurs... Er zijn er genoeg, Google is je vriend!
09-04-2013, 13:43 door Anoniem
XP? Nog 365 dagen support.........
09-04-2013, 19:38 door Above
Door Anoniem:
En Windows XP? Waarom een dergelijk oud OS?

XP gebruikt weinig resources en is lekker snel in VMware. Malwarebytes en Bitdefender antivirus Plus 2013 erop. Draait als een jekko virtueel. Het is alleen puur voor internetbankieren dus voldoet prima. Kan altijd nog een tweede virtuele machine maken met Linux Mint in de toekomst.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.