image

Nepmedewerkers Microsoft halen 2,5 miljoen dollar binnen

maandag 27 oktober 2014, 17:35 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse rechter heeft het bedrijf van een groep oplichters gesloten die zich als medewerkers van Microsoft voordeden en in nog geen twee jaar 2,5 miljoen dollar binnenhaalden. De werknemers van Pairsys vertelden consumenten dat ze voor Microsoft of Facebook werkten.

Ook kochten ze misleidende online advertenties, waardoor mensen die het nummer van een helpdesk zochten bij de oplichters uitkwamen. De telefoonscammers hadden het vooral op ouderen voorzien. De slachtoffers kregen te horen dat er een virus op hun computer stond. Vervolgens probeerden de oplichters om op afstand toegang tot de computer te krijgen en werd er voorgedaan of de machine vol malware zat en direct gerepareerd moest worden.

Consumenten werden hierna onder druk gezet om zogenaamde garantieprogramma's en gratis verkrijgbare software aan te schaffen. Meestal ging het om bedragen tussen de 149 en 249 dollar, hoewel de oplichters soms ook 600 dollar in rekening brachten. Volgens de Federal Trade Commission zou het bedrijf sinds begin 2012 zo'n 2,5 miljoen dollar hebben verdiend.

Als onderdeel van de uitspraak van de rechter zijn de website en telefoonnummers van het bedrijf afgesloten en alle rekeningen en andere middelen bevroren. Ook mogen de oplichters zich niet meer met misleidende telemarketing bezighouden en is het ze verboden om hun klantenbestand aan derden door te verkopen.

Reacties (1)
28-10-2014, 16:36 door Anoniem
'Opeens heb je het' ..

Je wordt 'Nepmedewerker'..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.