image

'BadB' krijgt 7 jaar cel voor wereldwijde bankoverval

dinsdag 9 april 2013, 10:07 door Redactie, 2 reacties

Een Russische creditcardhandelaar die in 2009 bij een wereldwijde bankoverval betrokken was is in de Verenigde Staten tot een gevangenisstraf van 88 maanden veroordeeld. Vladislav Anatolievich Horohorin, alias 'BadB', verhandelde miljoenen gestolen debit- en creditcards. De bankoverval bestond uit een goed georganiseerde aanval op betalingsverwerker RBS Worldpay.

Hackers wisten toegang tot de servers van de betalingsverwerker te krijgen. Daar werden vervolgens verschillende kaartgegevens gestolen. Het ging met name om betaalkaarten die bedrijven als alternatief voor cheques gebruiken om hun personeel mee te betalen. De kaarten kan men steeds opnieuw opladen.

Handel
De aanvallers die de aanval uitvoerden wisten de kredietlimiet van de kaarten te verhogen en via een leger van katvangers binnen 12 uur grote bedragen op te nemen. Bij meer dan 2100 betaalautomaten in zeker 280 steden, van Moskou tot Atlanta, sloegen de katvangers gelijktijdig toe en namen het geld op. De schade bedroeg zo'n 9 miljoen dollar.

Horohorin gebruikte fora voor cybercriminelen om gestolen debit- en creditcardgegevens te verkopen, ook bekend als 'dumps'. Op deze fora was de Rus als 'BadB' bekend. Hij stuurde klanten naar een volledig geautomatiseerde website door waar de dumps werden verkocht.

Tijdens zijn arrestatie beschikt de Rus over meer dan 2,5 miljoen gestolen credit- en debitcardnummers. Naast zijn gevangenisstraf moet Horohorin ook een schadevergoeding van 125.000 dollar betalen.

Reacties (2)
09-04-2013, 10:10 door Anoniem
Hoe kan David S. 11 jaar krijgen voor 100k gegevens als deze rus voor 2.5 miljoen gegevens 7 jaar krijgt?
11-04-2013, 09:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.