image

Gangsters opgepakt dankzij Twittergedrag

dinsdag 9 april 2013, 10:57 door Redactie, 2 reacties

De politie van New York heeft 63 gangsters opgepakt die iets teveel informatie via Twitter en Facebook deelden. De bendeleden kondigden schietpartijen en openlijk geweld via de sociale mediasites aan. Ook plaatsten ze foto's van zichzelf waarop ze wapens vasthielden. De gangsters zouden achter drie moorden en 30 schietpartijen zitten.

Het bewijs tegen de bendeleden werd onder andere via sociale media verzameld. Via 'straattaal' communiceerden de gangsters hun bedoelingen. Zo stond 'Air it', 'dump on', 'pop a bottle' en 'play the flute' voor het schieten met een pistool. Politieagenten werden 'boys' genoemd, geld was omgedoopt tot 'bread' en kogels werden 'food', 'gas', 'sea shellz' of 'electricity' genoemd.

Internet
Volgens procureur-generaal Cyrus Vance speelt het internet een steeds grotere rol bij het opsporen van criminelen. "Het internet is ons plaats delict van de 21ste eeuw."

Politiecommissaris Raymond Kelly laat weten dat sociale media steeds vaker wordt gebruikt om eerder begane misdrijven te documenteren en nieuwe misdrijven waar op Facebook, Twitter en YouTube over wordt gesproken te onderscheppen.

Reacties (2)
09-04-2013, 12:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-04-2013, 16:41 door Mysterio
Door Windmolentje:
kogels werden 'food', 'gas', 'sea shellz' of 'electricity' genoemd.
Ik wil niet lastig zijn, maar de term is beslist verkeerd. Je spreekt niet over "kogels", maar over munitie of patronen.
Alleen als je er vanuit gaat dat er daadwerkelijk patronen zijn gebruikt. Als ze werken met luchtdruk wapens, voorladers of een katapult dan gebruiken ze echt alleen maar kogels. Zo niet, dan zou patronen of munitie een vollediger term zijn geweest.

Aangezien de brontekst ook spreekt over bullets blijft het een mysterie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.