image

Gratis BitDefender anti-virus voor Android-toestellen

dinsdag 9 april 2013, 11:52 door Redactie, 4 reacties

Het afgelopen half jaar is de hoeveelheid Android-malware met 27% toegenomen, aldus het Roemeense anti-virusbedrijf BitDefender, dat een gratis virusscanner voor het Android-platform heeft gelanceerd. De scanner gebruikt 'in-de-cloud' scanningtechnologie en zou de accu zo min mogelijk belasten. BitDefender weet al jaren goed op de desktop te presteren.

De kennis en technologie die het daar heeft opgedaan en ontwikkeld wil het nu ook op mobiele toestellen gaan inzetten. Volgens de virusbestrijder vormt vooral adware op het moment een probleem. "Meer en meer onbekende partijen hebben nu toegang tot het surfgedrag, telefoonnummers, e-mailadressen en alles wat ze nodig hebben om uitgebreide gebruikersprofielen te maken."

Opties
Bitdefender Mobile Security scant zowel tijden de installatie van apps als op verzoek van de gebruiker. Daarnaast is het in in staat om de vereisten voor autorisatie van elke toepassing te volgen (Contactpersonen, Berichten, Kalendernotities, Fotogalerij).

Het geeft ook aan welke toepassingen toegang hebben tot te factureren apparaatfuncties zoals bellen of versturen van tekstberichten. De gratis virusscanner, waarvan ook een betaalde variant met meer mogelijkheden beschikbaar is, is via Google Play te downloaden.

Reacties (4)
09-04-2013, 14:15 door Rasalom
De titel had moeten zijn:

Advertentie: Gratis BitDefender anti-virus voor Android-toestellen
09-04-2013, 14:40 door [Account Verwijderd]
Hoezo titel had veranderd moeten worden met "advertentie"? Helemaal niet! Bitdefender doet het erg goed en velen willen deze antvirus dan ook gratis kunnen gebruiken op de mobile, als ik niet geweten had dat bitdefender dan eindelijk toch een gratis antivirus voor android heeft uitgegeven zou ik nu nog steeds avast! hebben gebruikt. Avast verbruikt veel te veel geheugen. Deze gratis app van bitdefender verbruikt véél minder geheugen. Ik ben erg tevreden! Bedankt security.nl voor het melden! Ik was al eerder opzoek geweest naar een bitdefender antivirus variant die gratis is.
09-04-2013, 15:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2013, 07:37 door Anoniem
Door looknstop: Hoezo titel had veranderd moeten worden met "advertentie"? Helemaal niet! Bitdefender doet het erg goed en velen willen deze antvirus dan ook gratis kunnen gebruiken op de mobile, als ik niet geweten had dat bitdefender dan eindelijk toch een gratis antivirus voor android heeft uitgegeven zou ik nu nog steeds avast! hebben gebruikt. Avast verbruikt veel te veel geheugen. Deze gratis app van bitdefender verbruikt véél minder geheugen. Ik ben erg tevreden! Bedankt security.nl voor het melden! Ik was al eerder opzoek geweest naar een bitdefender antivirus variant die gratis is.
Avast free doet ook 10x meer dan wt bitdefender doet (anti theft etc) dus dt is niet zo raar dat bitdefender minder resources in gebruik neemt....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.