image

ICS enquête blijkt phishingaanval op creditcardhouders

dinsdag 9 april 2013, 14:03 door Redactie, 0 reacties

Nederlandse creditcardhouders zijn op dit moment het doelwit van een phishingaanval waarbij via een online enquête van International Card Services (ICS) wordt geprobeerd om creditcardgegevens te stelen. In tegenstelling tot veel andere phishingmails waarbij ontvangers een link moeten openen, is nu een HTML-bestand als bijlage meegestuurd.

In deze bijlage worden volledige naam, kaartnummer, CVV-code en wachtwoord gevraagd. Zodra de ontvanger deze gegevens invult krijgt hij 35 euro op zijn rekening bijgeschreven, aldus de e-mail die in slecht Nederlands is opgesteld.

International Card Services Netherland zal toevoegen 35,00 EUR tegoed op uw account alleen voor deel te nemen aan onze quick enquête. Download en vul de enquête . Het is snel en makkelijk !

Website
In werkelijkheid worden de gegevens na het invullen naar de website icopsla.com doorgestuurd, ook al laat de e-mail weten dat de gegevens niet worden opgeslagen.

Deze website is vandaag geregistreerd en geeft een 'under construction' melding als hij direct wordt bezocht. Slachtoffers krijgen dit niet te zien, aangezien ze na het invullen naar de echte website van ICS worden doorgestuurd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.