image

Microsoft dankt Google voor Windows-lekken

dinsdag 9 april 2013, 22:06 door Redactie, 0 reacties

Google is deze maand de grootste leverancier van verholpen beveiligingslekken in Windows, aldus Microsoft. De softwaregigant patchte vandaag 14 kwetsbaarheden via 9 beveiligingspatches. Acht van de lekken waren door werknemers van Google ontdekt en gerapporteerd. Het gaat om twee ernstige lekken in Internet Explorer en twee lekken in de Windows-kernel.

Ook een kwetsbaarheid in Microsoft Office en drie lekken in de Windows-kernel behoren dankzij Google tot het verleden. Tijdens de patchcyclus van februari verhielp Microsoft zelfs 30 lekken die werknemers van Google hadden ontdekt.

Windows Defender
Een ander probleem dat opvalt dankzij de bedankte onderzoekers is een lek in Windows Defender voor Windows 8 en Windows RT. Via de kwetsbaarheid zou een aanvaller, die al over toegang tot de computer of tablet moet beschikken, ondanks beperkte rechten een programma met systeemrechten kunnen uitvoeren en zo de machine overnemen.

Microsoft verwacht dat er voor deze kwetsbaarheid binnen 30 dagen een exploit zal verschijnen. Hoewel het om één lek gaat, was het door drie verschillende beveiligingsonderzoekers ontdekt, wat aangeeft dat kwetsbaarheden vaak bij meer partijen bekend zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.