image

'Bitcoin-botnet verdient miljoenen met virtuele munt'

woensdag 10 april 2013, 11:00 door Redactie, 3 reacties

Een botnet dat besmette computers inzet voor het plegen van clickfraude en genereren van Bitcoins was de grootste dreiging in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat stelt beveiligingsbedrijf Fortinet in een kwartaaloverzicht. De beheerders achter het ZeroAcces-botnet zouden de eerste drie maanden van dit jaar het aantal bots verder hebben uitgebreid.

"In de afgelopen 90 dagen hebben de eigenaren van ZeroAcces hun besmette computers 20 software-updates gestuurd", zegt onderzoeker Richard Henderson. ZeroAcces is volgens het beveiligingsbedrijf het grootste botnet dat op dit moment actief is.

Naast het plegen van clickfraude, dat adverteerders maandelijks miljoenen in onterechte advertentie-clicks en impressies kost, zoeken de bots ook naar Bitcoins.

Botnets
Bitcoin is een virtuele munteenheid waarvan de 'munten' worden berekend, ook wel mining genoemd. Het algoritme dat Bitcoin gebruikt is zo gemaakt dat naarmate er meer Bitcoins komen, er steeds meer computerkracht nodig is om ze te berekenen.

"De waarde van de gedecentraliseerde, open source-gebaseerde digitale munteenheid blijft omhoog schieten, wat waarschijnlijk betekent dat het geld dat ZeroAcces oplevert in de miljoenen dollars of meer loopt."

Henderson verwacht dat als de populariteit en waarde van Bitcoin toeneemt, ook de eigenaren van andere botnets hun bots zullen inzetten voor het berekenen van Bitcoins. Onlangs werd er ook Skype-malware ontdekt die computers als Bitcoin-slaaf gebruikte.

Reacties (3)
10-04-2013, 12:01 door lucb1e
Door Redactie: Het algoritme dat Bitcoin gebruikt is zo gemaakt dat naarmate er meer Bitcoins komen, er steeds meer computerkracht nodig is om ze te berekenen.
Alweer fout, net als de vorige keer.
10-04-2013, 14:27 door golem
Door lucb1e:
Door Redactie: Het algoritme dat Bitcoin gebruikt is zo gemaakt dat naarmate er meer Bitcoins komen, er steeds meer computerkracht nodig is om ze te berekenen.
Alweer fout, net als de vorige keer.

Zet er dan bij hoe het wel moet.
Maar dat doe je niet, net als de vorige keer. :)
10-04-2013, 14:59 door Riviera
Volgens mij heeft het hier iets mee te maken:

The Difficulty Metric
The difficulty is the measure of how difficult it is to find a new block compared to the easiest it can ever be. It is recalculated every 2016 blocks to a value such that the previous 2016 blocks would have been generated in exactly two weeks had everyone been mining at this difficulty. This will yield, on average, one block every ten minutes. As more miners join, the rate of block creation will go up. As the rate of block generation goes up, the difficulty rises to compensate which will push the rate of block creation back down. Any blocks released by malicious miners that do not meet the required difficulty target will simply be rejected by everyone on the network and thus will be worthless.

van: https://en.bitcoin.it/wiki/Mining#The_Computationally-Difficult_Problem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.