image

Phishingaanval SNS Bank via online enquête

woensdag 10 april 2013, 13:07 door Redactie, 1 reacties

Cybercriminelen hebben weer een online enquête gebruikt om vertrouwelijke gegevens van Nederlandse internetgebruikers te ontfutselen. Gisteren gingen er e-mails rond met als bijlage een online enquête van International Card Services (ICS). Wie de enquête invult zou 35 euro ontvangen. In werkelijkheid worden ingevulde gegevens naar de criminelen achter de aanval doorgestuurd.

Op dit moment wordt precies dezelfde e-mail verstuurd, alleen zou die dit keer van de SNS Bank afkomstig zijn. Wederom wordt er om volledige naam, geboortedatum, kaartnummer, vervaldatum, CVV-code en Visa of MasterCard SecureCode gevraagd.

"SNS Bank zal toevoegen 35,00 EUR tegoed op uw account alleen voor deel te nemen aan onze quick enquête. Download en vul de enquête. Het is snel en makkelijk!", aldus de tekst in de e-mail.

Na het invullen van de gegevens worden die naar de website alsoifa.com doorgestuurd. Gebruikers krijgen dit kortstondig te zien, omdat een script op deze website ze meteen naar de echte SNS-website doorstuurt. De domeinnaam alsoifa.com is vandaag geregistreerd.

Reacties (1)
11-04-2013, 02:10 door spatieman
heerlijk die grammatica vouden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.