image

Grootste simulatie van cyberaanvallen in Europa ooit

donderdag 30 oktober 2014, 15:18 door Redactie, 0 reacties

Vandaag vindt in Europa de grootste simulatie van cyberaanvallen ooit plaats waaraan meer dan 200 organisaties en 400 security-professionals uit 29 landen deelnemen. Bij de simulatie die een dag duurt wordt gekeken hoe nationale Computer Emergency Response Teams, ministeries, telecombedrijven, energiemaatschappijen, banken en internetproviders met grootschalige cyberaanvallen omgaan.

Volgens het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) is "CyberEurope2014", zoals de oefening wordt genoemd, de grootste en meest complexe oefening die ooit in Europa op dit gebied is georganiseerd. De deelnemende partijen krijgen vandaag meer dan 2.000 verschillende cyberincidenten te verwerken, variërend van DoS-aanvallen, inlichtingenrapporten en mediaberichten over cyberaanvallen, gedefacede websites, diefstal van gevoelige informatie en aanvallen op de kritieke infrastructuur.

"De complexiteit en volume van het aantal cyberaanvallen nemen elke dag toe. Ze kunnen niet worden bestreden als landen alleen werken of als er slechts een aantal samenwerken. Ik ben blij dat lidstaten van de EU en EFTA met EU-instellingen en ENISA samenwerken. Alleen dit soort gemeenschappelijke inzet kan de huidige economie en maatschappij beschermen", aldus scheidend Eurocommissaris Neelie Kroes. De evaluatie van de resultaten zal later volgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.