image

Kwart spambots bevindt zich in kantoor

vrijdag 12 april 2013, 09:50 door Redactie, 0 reacties

Ongeveer 2,5% van alle e-mailberichten bevat malware en een kwart van alle spam op het web wordt vanuit kantoren verstuurd. Dat blijkt uit een grootschalige analyse van een half miljoen spamberichten door het Duitse testorgaan AV-Test.org. Over een periode van anderhalf jaar werden er via 90 e-mailaccounts 500.000 e-mailberichten geanalyseerd. 14.000 (2,5%) bleken er malware te bevatten.

30.000 van de 500.000 berichten bleken een bijlage te bevatten. Daarvan waren er meer dan 10.000 geïnfecteerd met malware. 400.000 van de e-mails waren van één of meerdere URL's voorzien. Eén procent van de links stuurde gebruikers meteen door naar een besmette website. In de overige gevallen ging het meestal om illegale online apotheken.

Kantoor
Spammers gebruiken vooral botnets, netwerken van besmette computers, voor het versturen van spam. Een groot deel van die machines bevindt zich bij bedrijven en organisaties. Er is namelijk een duidelijke correlatie tussen de dagen dat besmette computers worden gebruikt voor het versturen van spam, aldus AV-Test.

Van maandag tot en met vrijdag zijn de percentages nagenoeg gelijk, maar in het weekend is er een duidelijke dip zichtbaar. Dat komt omdat dit computers zijn die zich in kantoren bevinden en in het weekend worden uitgeschakeld, zo concluderen de onderzoekers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.