image

Outsourced software dreiging voor security

maandag 6 januari 2003, 11:49 door Redactie, 4 reacties

Veel Amerikaanse en Europese bedrijven laten hun software ontwikkelen in andere landen, vaak omdat dit goedkoper is. Vooral in Amerika vraagt men zich af welke security risico's dit mee zich meebrengt. Zaken als sabotage, diefstal en cyberterrorisme zijn door outsourcing een werkelijke dreiging. James Lewis, directeur van het technologie programma in het Centrum voor strategische en Internationale studies in Washington ziet een groot probleem. "Door gebruik te maken van outsiders krijg je straks software met code waarvan je niet weet wat het doet".



De veiligheidsdreiging van outsourcing

Reacties (4)
06-01-2003, 14:21 door Anoniem
Ik moet even lachen!

Code waarvan je niet weet wat het doet? Kunnen ze niet lezen dan?

Hahahahahahaha, men bedoeld zeker dat de software van Microsoft gebruikt moet worden....... van Amerikaanse bodem en tevens code waarvan je niet weet wat het doet!

Ik vind dit artikel nu al de prijs 'grappigste artikel 2003" waard.

Paranoia zijn ze die Amerikanos....... In need of enemy for economy.
06-01-2003, 14:47 door Anoniem
Nou ik wil wel even met je mee lachen want dit slaat in principe nergens op. Natuurlijk moet je mogelijke security issues altijd in de gate houden en daar op bedacht zijn. Ik denk dat we als Europa banger moeten zijn voor US software (microsoft) dan voor software uit Pakistan, India, Phillipijnen of uit de voormalige communistische landen.
Want waarom wilde sommige landen (o.a. Duitsland) ook al weer eens van Windows af en Linux gaan gebruiken? Hoe zat het met dat Echeolon? En wie heeft ook al weer eens de meest geavanceerde systemen om communicatiesstromen af te luisteren en informatie te scannen? Wie willen zo graag hun voorsprong op Europa en de andere landen behouden. Zijn dat niet die Amerikaantjes.
En als die Amerikanen gelijk hebben moeten we in Nederland (Europa) onze eigen Windows maar ontwikkelen. Als er een vacature komt voor de Europese Bill Gates, wil ik me wel kandidaat stellen :-)
06-01-2003, 15:21 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
En wie heeft ook al weer eens de meest geavanceerde systemen om communicatiesstromen af te luisteren en informatie te scannen?

Ha nee, dat zijn de Israeli's met hun blackboxen bij onze AIVD.
En inderdaad: ernstig grappig dit verhaal!
07-01-2003, 10:13 door Anoniem
Ook als er geen slechte bedoelingen zijn levert outsourced software vaak beveiliging's problemen. De bedrijven die deze software samen stellen denken absoluut niet aan beveiliging waardoor de software in meer dan 95% van de gevallen kwetsbaarheden bevat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.