image

Online poker-apps bluffen met veiligheid pokeraars

vrijdag 12 april 2013, 13:15 door Redactie, 0 reacties

De markt voor online gokspelen bedraagt tientallen miljarden euro's per jaar, maar de veiligheid van apps die veel online pokeraars gebruiken laat ernstig te wensen over. Beveiligingsbedrijf ReVuln onderzocht drie populaire clients die pokerspelers installeren voordat ze op het web kunnen pokeren. In veel gevallen is het mogelijk om spelers via hun eigen online poker-app aan te vallen.

De onderzoekers keken naar de software van B3W, Microgaming en Playtech. Deze apps worden vaak door andere partijen van hun eigen vormgeving voorzien en aangeboden. Het gaat dan onder anderen om partijen zoals Yachting Poker, PKRaise, Unibet, Ladbrokes Poker, Titan Poker, William Hill Poker en Bet365 Poker.

Update
In het geval van B3W bleek dat het updaten over een onbeveiligde HTTP-verbinding loopt. Verder worden de .EXE-bestanden voor de installatie niet geverifieerd. Een aanvaller, op bijvoorbeeld een open WiFi-netwerk, zou hierdoor kwaadaardige EXE-bestanden kunnen injecteren.

Daarnaast blijkt het ook mogelijk een path traversal-aanval uit te voeren en willekeurige bestanden aan te maken of te overschrijven in de directories waar de software is geïnstalleerd. Ook ontdekten de onderzoekers een stack based buffer overflow en dat opgeslagen wachtwoorden eenvoudig zijn te achterhalen.

Encryptie
De Microgaming software gebruikt een digitale handtekening voor updates, maar doet dit op zo'n manier dat de onderzoekers een buffer overflow wisten te veroorzaken. Hierdoor zou een aanvaller zijn kwaadaardige code op het systeem kunnen uitvoeren.

Ook bij de gebruikte encryptie voor het beveiligen van opgeslagen wachtwoorden hebben de ontwikkelaars steken laten vallen.

Wachtwoord
De makers van de Playtech software verifiëren de handtekening van te installeren bestanden wel, maar laten het updateproces via HTTP lopen. Omdat de overige bestanden niet worden gecontroleerd, zoals HTML-bestanden, zou het mogelijk zijn om beveiligingslekken in de software te misbruiken of spelers naar kwaadaardige websites door te sturen.

"Dit is een perfect voorbeeld van een updatesysteem dat verkeerd geïmplementeerd is. Het wachtwoord wordt automatisch in de registersleutel opgeslagen", aldus de onderzoekers in hun rapport.

Die stellen dat pokerbedrijven die onveilige software aanbieden in overtreding zijn en het risico lopen dat hun licentie wordt ingetrokken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.