image

Google gaat data overleden gebruikers wissen

vrijdag 12 april 2013, 14:36 door Redactie, 6 reacties

Google gaat gebruikers meer mogelijkheden geven om te bepalen wat er met hun data gebeurt als ze komen te overlijden. Vanaf vandaag kunnen gebruikers met een Google-account instellen wat het met de digitale accounts en andere gegevens moet doen als iemand overlijdt of niet langer zijn account kan gebruiken. De nieuwe feature heet de 'Inactive Account Manager'.

"Geen fantastische naam moeten we bekennen", zegt productmanager Andreas Tuerk. Via de manager kunnen gebruikers instellen wat er moet gebeuren met hun Gmail-berichten en data van verschillende andere Googlediensten in het geval een account voor een bepaalde reden inactief wordt.

Accounts
Zo kan worden ingesteld dat gegevens na drie, zes, negen of twaalf maanden van inactiviteit worden verwijderd. Een andere optie is om betrouwbare contacten de gegevens van bepaalde diensten, zoals +1s, Blogger, Contacts en Circles, Drive, Gmail, Google+ Profiles, Pages en Streams, Picassa Web Albums, Google Voice en YouTube te geven.

Voordat Google tot het verwijderen van gebruikers en hun data overgaat wordt er eerst een sms-bericht naar de telefoon en een e-mail naar het secondaire e-mailadres gestuurd dat de gebruiker heeft opgegeven.

"We hopen dat deze nieuwe feature helpt om je digitaal hiernamaals op zo'n manier te plannen dat je privacy en veiligheid beschermd is, en het het leven eenvoudiger maakt voor de geliefden die je achterlaat", aldus Tuerk.

Reacties (6)
12-04-2013, 15:57 door Mozes.Kriebel
eerst een sms-bericht naar de telefoon
Als het goed is weet Google niet mijn nummer, ik heb het ze i.i.g. nooit gegeven
een e-mail naar het secondaire e-mailadres gestuurd dat de gebruiker heeft opgegeven
Als het al klopt, wie gaat daar in kijken?
Een andere optie is om betrouwbare contacten de gegevens van bepaalde diensten ... te geven.
En Google kan bepalen wie er betrouwbaar is? Zeker na iemands dood? Hoe weet ik vóór mijn dood wie er ná mijn dood nog betrouwbaar is?

Wordt vast een denderend succes.
12-04-2013, 16:28 door Anoniem
"Als het goed is weet Google niet mijn nummer, ik heb het ze i.i.g. nooit gegeven"

Dat is een keuze die je zelf maakt.

"Als het al klopt, wie gaat daar in kijken?"

Dat ligt aan jezelf, jij bepaalt toch wat jouw secondaire email adres is ?

"En Google kan bepalen wie er betrouwbaar is? Zeker na iemands dood? Hoe weet ik vóór mijn dood wie er ná mijn dood nog betrouwbaar is?"

Ook dat is aan jou zelf om te bepalen. Jij geeft toch die contacten op. Google bepaalt dat dus zeer zeker niet voor jou.
15-04-2013, 10:43 door spatieman
tja, wat moet de NSA anders doen met die gegevens..
15-04-2013, 15:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-04-2013, 15:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-04-2013, 20:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.