image

Mac-adware blokkeert downloads van AdwareMedic

maandag 3 november 2014, 13:54 door Redactie, 2 reacties

Verschillende Mac-gebruikers zijn het slachtoffer van adware geworden die zo geprogrammeerd is dat het downloads van een populaire adware-verwijdertool blokkeert, alsmede berichten dat het dit doet. Eind oktober en begin november verschenen er opeens klachten van gebruikers die het programma AdwareMedic wilden downloaden, maar waarbij de downloadknop ze naar de MacKeeper-website doorstuurde.

Verder onderzoek wees uit dat het om de Downlite-adware ging, ook bekend als VSearch. De adware injecteerde JavaScript in de gebruikte browser om de clicks van gebruikers op te vangen. Na berichtgeving over deze werkwijze van de adware werd vervolgens de volledige website van AdwareMedic geblokkeerd. De website The Safe Mac liet echter weten dat gebruikers nog steeds het installatiebestand direct konden downloaden.

De download werd namelijk niet tegengehouden. Twee dagen na de berichtgeving besloten de makers van de adware ook links naar het artikel op The Safe Mac te blokkeren. Gebruikers die met de adware zijn besmet en de verwijdertool niet kunnen downloaden worden naar dit topic in het Apple-forum doorverwezen.

Reacties (2)
03-11-2014, 14:17 door Anoniem
Tweede valsigheid

waarbij de downloadknop ze naar de MacKeeper-website doorstuurde

The SafeMac is bepaald geen pleitbezorger van gebruik van het 'programma' MacKeeper en is daar overigens niet de enige in die gebruik van het programma sterk afraadt (op zijn minst overbodig en te duur, op zijn slechtst Keep The Wheel Spinning Up In Front Of Your Nose and Ruine Your Mac-fun).

Bespaar je zelf letterlijk (geld) en figuurlijk (overig) gebruik van dit programma dat je zonder adblocker werkelijk overal ziet opduiken.
De Mac beschikt zelf over goede programma functionaliteit en daarnaast zijn er goed gratis alternatieven te vinden voor extra gezochte functionaliteit (oa virusscanners bijvoorbeeld).

Zelf heb ik alleen ervaring met de voorganger van Admedic, het programma in applescript vorm, en het werkte goed.
Recent nog voor iemand Genieo adware verwijderd dat zich vastgezet had in diverse browsers van alle gebruikers accounts.
Verwijderen werkte simpel en doeltreffend en scheelt handmatig opzoeken van alle verwijderlocaties.
03-11-2014, 15:22 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-11-2014, 16:26
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.