image

Skimmer ontloopt 500.000 euro boete

maandag 15 april 2013, 10:08 door Redactie, 5 reacties

Een man zonder vaste woon- en verblijfplaats die wegens skimming tot een gevangenisstraf van 2 jaar werd veroordeeld, hoeft van de Rotterdamse Rechtbank geen 500.000 euro aan betalingsverwerker Equens te betalen. De Officier van Justitie had 9 jaar cel tegen de man geëist, onder andere wegens het fabriceren van vervalste pinpassen en creditcards.

Ook stelde de Officier van Justitie dat deelname aan één van de deelactiviteiten die samen skimmen opleveren, het plaatsen van apparatuur, verwerken van gegevens, maken van passen waarmee geld kan worden gepind en het pinnen zelf, deelname oplevert aan al die deelactiviteiten.

Bewijs
Wat betreft het valselijk opmaken van de betaalpassen stelde de rechter dat er geen voldoende bewijs was om de conclusie te dragen dat de man en zijn mededaders zich hieraan schuldig hebben gemaakt. Daarnaast stelde de rechter dat deelname aan één van de fases van skimming op zichzelf nog geen deelname aan alle fasen betekent.

De rechter achtte wel bewezen dat de man een pasinvoermand van een geldautomaat had weggenomen, een geplastificeerde afdekhoes die over een buiten gebruik gestelde betaalautomaat was geplaatst heeft beschadigd en in Nederland heeft deelgenomen aan een organisatie die tot oogmerk had het plegen van skimactiviteiten.

Schade
Ook Equens, een van de grootste Europese verwerkers van betalings- en kaarttransacties, had zich als benadeelde partij gemeld en wilde dat de man een bedrag van ruim 500.000 euro wegens gelede schade zou betalen.

De rechter stelde dat Equens in het ongelijk omdat niet is bewezen dat de skimmer het bedrijf rechtstreeks schade heeft toegebracht. Uiteindelijk veroordeelde de rechter de man tot een gevangenisstraf van 24 maanden met aftrek van voorarrest.

Reacties (5)
15-04-2013, 11:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-04-2013, 11:39 door donnerd
Welkom in Nederland, waar de rechters de helpende hand zijn voor de onderwereld.
15-04-2013, 12:11 door wallum
Door donnerd: Welkom in Nederland, waar de rechters de helpende hand zijn voor de onderwereld.
Onzin, wees blij dat je in een rechtsstaat woont waar je onschuldig bent tot het tegendeel wettig en overtuigend is bewezen.
15-04-2013, 12:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-04-2013, 12:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.