image

Voortvluchtige cybercrimineel dankzij beloning gearresteerd

woensdag 5 november 2014, 11:23 door Redactie, 1 reacties

Een voortvluchtige cybercrimineel is dankzij een beloning van 5.000 dollar die de FBI had uitgeloofd dit weekend in Mexico gearresteerd. Volgens de Amerikaanse opsporingsdienst behoort de 38-jarige John Gordon Baden tot één van de meest gezochte mensen wegens het plegen van een cybermisdrijf.

Baden zou de identiteiten van 40.000 mensen hebben gestolen om daarmee geld van bankrekeningen te stelen en kostbare elektronische apparatuur aan te schaffen. De schade zou in de miljoenen dollars lopen. Volgens de aanklacht wist Baden samen met twee handlangers op de server van een Amerikaanse hypotheekmakelaar in te breken. Daar maakte hij allerlei persoonsgegevens buit, waaronder Social Security nummers, belastinginformatie, rijbewijzen, adresgegevens en andere informatie.

Reacties (1)
05-11-2014, 16:16 door Anoniem

Volgens de aanklacht wist Baden samen met twee handlangers op de server van een Amerikaanse hypotheekmakelaar in te breke

Als ik teken bij een hypotheekmakelaar dan teken ik dat ik een huis kan kopen en niet dat mijn gegevens op hun server te vinden is. Ik vind dat de makelaar in kwestie zelf de boosdoener hier is. Had hij maar die gegevens op papier moeten houden of off-line op een computer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.