image

"Helft routers met standaard wachtwoord beveiligd"

donderdag 6 november 2014, 10:18 door Redactie, 1 reacties

Meer dan de helft van de routers in de Verenigde Staten is met een standaard wachtwoord beveiligd. Daarnaast gebruikt 25% van de consumenten zijn adres, naam, telefoonnummer, straatnaam of andere eenvoudig te raden zaken als wachtwoord, zo blijkt uit onderzoek van Avast onder 2.000 huishoudens.

Het gaat onder andere om standaard combinaties zoals "admin - admin", "admin - password" of alleen admin als gebruikersnaam. Volgens anti-virusbedrijf Avast is dit een potentieel risico, omdat aanvallers zo de DNS-instellingen van de router kunnen wijzigen. Op deze manier kunnen aanvallers internetgebruikers naar kwaadaardige websites doorsturen, bijvoorbeeld als ze willen internetbankieren, om zo gevoelige gegevens te onderscheppen.

"De huidige beveiligingssituatie met routers doet denken aan de pc's in de jaren 1990, waar een lakse houding over security gecombineerd met nieuwe lekken die dagelijks werden gevonden voor een eenvoudig aan te vallen omgeving zorgden. Het grootste verschil met toen is dat mensen tegenwoordig veel meer persoonlijke informatie op hun apparaten hebben staan", aldus Avast CEO Vincent Steckler.

Reacties (1)
06-11-2014, 16:55 door Anoniem
Mijn router absoluut niet.
Misschien alleen de gebruikersnaam,maar verder kom je niet als buitenstaander 123.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.