image

Google wapent Chrome tegen kwaadaardige extensies

donderdag 18 april 2013, 09:43 door Redactie, 0 reacties

Google heeft Chrome van nieuwe beveiligingsmaatregelen voorzien die gebruikers tegen malware moeten beschermen. Het gaat dan specifiek om bestanden die extensies in de browser proberen te installeren. Kwaadaardige extensies hebben zowel invloed op de werking van Chrome als de veiligheid van gebruikers en hun gegevens.

Vanaf Chrome 25 blokkeert Google de stille installatie van extensies, wat volgens Moheeb Abu Rajab van het Google Security Team positieve gevolgen voor gebruikers heeft gehad. Om gebruikers verder te beschermen zijn er nu nieuwe maatregelen toegevoegd.

Waarschuwing
Hierdoor identificeert Chrome bestanden die zich niet aan de regels voor het installeren van bestanden houden. Zodra gebruikers dit soort bestanden downloaden krijgen ze een malware-waarschuwing. Volgens Google probeert dit soort malware toch extensies te installeren door de centrale beheerinstellingen van Chrome te misbruiken.

Deze instellingen zijn bedoeld om Chrome binnen een organisatie te configureren. Andere bestanden waarvoor Google gaat waarschuwen misbruiken de Chrome voorkeuren om stilletjes extensies te installeren. Binnen een week zal Google de maatregel onder alle gebruikers doorvoeren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.