image

Online zwarte markt Silk Road 2 door FBI offline gehaald

donderdag 6 november 2014, 17:20 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 06-11-2014, 17:31

De FBI heeft samen met het Europees Cybercrime Centrum (EC3) van Europol de online zwarte markt Silk Road 2 offline gehaald. Via de website, die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk was, werden allerlei drugs verhandeld. Naast het uit de lucht halen van de website zijn in Ierland als gevolg van het onderzoek naar Silk Road 2 twee mannen gearresteerd. Bij de huiszoeking werd bijna 200.000 euro aan drugs in beslag genomen.

De beheerder van Silk Road 2, Blake Benthall, ook bekend als Defon, werd gisteren door de FBI in San Francisco aangehouden. Hij zal later vandaag voor de rechter verschijnen, zo laat de FBI in een verklaring weten. Volgens de Amerikaanse opsporingsdienst zou de zwarte markt, waarop duizenden drugsdealers actief waren, elke maand een omzet van een geschatte 8 miljoen dollar hebben. Op de site zouden 150.000 mensen actief zijn.

Silk Road 2 was de opvolger van Silk Road, ook een online zwarte markt die alleen via Tor te benaderen was en vorig jaar oktober uit de lucht werd gehaald. De website werd vijf weken na het verdwijnen van de eerste Silk Road opgericht. Volgens DeepDotWeb laten zowel het forum als de website van Silk Road 2 nu een waarschuwing zien dat de sites door de FBI, ICE, Europol en Eurojust als onderdeel van operatie "Onymous" in beslag zijn genomen.

Infiltratie

De FBI en Homeland Security Investigations wisten naar eigen zeggen het supportpersoneel van de website te infiltreren. Zodoende kregen de undercoveragenten toegang tot een afgesloten deel van de website die alleen voor Benthall en zijn beheerders bedoeld was. Hoe de Amerikaan uiteindelijk kon worden aangehouden laat de FBI niet weten. Benthall hangt een gevangenisstraf van maximaal 35 jaar boven het hoofd.

Reacties (6)
06-11-2014, 17:49 door Anoniem
when will v3 be online?
06-11-2014, 19:13 door Anoniem
Dit is nutteloos en belachelijk, 35 jaar!! en over een paar weken zal er vast weer een nieuwe Silk Road komen.
Cybercrime is net als regen, je kunt wel overstromingen voorkomen en de water uit het volgelopen zwembad met regen halen maar de regen zelf kun je niet stoppen.

Het zal altijd blijven regenen net zoals cybercrime nooit zal ophouden.
Begrijp me niet verkeerd ik ben tegen cybercrime, maar wat ik probeer te zeggen is dat 35 jaar aan 1 person geven nutteloos is als er morgen 7 miljard mensen de kans hebben om zelf een silk road op te richten.
06-11-2014, 21:46 door Anoniem
7 miljard mensen kunnen morgen ook een huis in brand steken of hun schoonmoeder van de trap duwen. Die 35 jaar strafbedreiging zal ze wellicht vooraf doen beseffen dat dit gedrag niet verstandig is.
07-11-2014, 09:23 door Anoniem
35 jaar in een gat zitten voor vrije handel van goederen is absoluut absurd. Gewoon drugs en vuurwapens wereldwijd legaliseren, probleem opgelost.

Problemen daarmee? Zie "Gun Control in 47 Seconds" op Youtube.
mvg Laforge
07-11-2014, 11:27 door PietdeVries - Bijgewerkt: 07-11-2014, 11:28
Door Anoniem: 35 jaar in een gat zitten voor vrije handel van goederen is absoluut absurd. Gewoon drugs en vuurwapens wereldwijd legaliseren, probleem opgelost.

Problemen daarmee? Zie "Gun Control in 47 Seconds" op Youtube.
mvg Laforge

Uhm... tuurlijk! Als iedereen vrij kan beschikken over wapens en drugs, dan zijn ineens alle problemen opgelost! Hebben we ook geen last meer van normen en waarden, want die spoel je net zo makkelijk door het putje. Valt vrouwenhandel ook onder "vrije handel van goederen en diensten"?

Aynway - een celstraf van 35 jaar houdt je natuurlijk even van de straat, maar vergelijk het eens met de drugsbaronnen in Mexico? Is wat deze gast deed minder erg omdat het allemaal via een cyber marktplaats ging in plaats van via een donkere steeg in een grote stad? Zijn de drugsverslaafden er minder erg aan toe omdat het om cyber-meth gaat?

Oh, problemen daarmee? Google even op "meth voor en na" op google images. Ik zou 't niet vlak voor de lunch doen...
07-11-2014, 11:44 door Anoniem
Ik ben helemaal voor de one-man-internet-exchange ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.