image

87% bedrijfscomputers mist security-updates

donderdag 18 april 2013, 13:20 door Redactie, 6 reacties

87 procent van de zakelijke computers mist belangrijke beveiligingsupdates waardoor de computers kwetsbaar voor malware zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure bij ruim 200.000, voornamelijke Europese, werkplekken. De meest voorkomende ontbrekende updates zijn die voor Java, Microsoft software, Adobe Flash Player, Firefox en Open Office.

“Als we naar de cijfers kijken, lijken veel mensen niet te beseffen dat je software up-to-date houden een belangrijk onderdeel is in om je te beschermen”, aldus productmanager Esa Tornikoski. “70 tot 80 procent van de top-tien malware dat door ons laboratorium is gevonden, zijn exploits gericht tegen zwakke plekken in de software."

Updates
Volgens de gegevens ontbreekt op 49 procent van de zakelijke pc’s en laptops één tot vier belangrijke updates. Bij een kwart ontbreken er vijf tot negen updates en bij 13 procent zijn dit er zelfs tien of meer.

De cijfers komen overeen met die van Microsoft. De softwaregigant publiceerde cijfers waaruit blijkt dat drive-by downloads, waarbij computers via ongepatchte lekken worden aangevallen, in het vierde kwartaal van 2012 de grootste bedreiging voor bedrijven waren.

Reacties (6)
18-04-2013, 15:12 door Anoniem
Handige tool welke ik hiervoor gebruikte is Personal Software Inspector (PSI)http://secunia.com/PSISetup.exe van Secunia. Deze is gratis voor thuis gebruik.
18-04-2013, 15:28 door Anoniem
“Als we naar de cijfers kijken, lijken veel mensen niet te beseffen dat je software up-to-date houden een belangrijk onderdeel is in om je te beschermen”, aldus productmanager Esa Tornikoski.

De meeste gebruikers hebben de rechten helemaal niet om updates en dergelijke te installeren. En in grootschalige omgevingen duurt het vaak wel even voor de beheerders updates uitgerold hebben op de hele omgeving ten gevolge van testen, van werkdruk door andere werkzaamheden, en ga zo maar door.

Mijn locked down desktop is ook niet up to date, en dat frustreert als beveiliger. Echter heb ik zelf niet de mogelijkheid dat op te lossen. De keerzijde indien iedereen installatie rechten krijgt is weer grotere kans op malware, illegale software en dat soort meuk.
18-04-2013, 16:56 door Anoniem
Kijk, hij heeft natuurlijk gelijk - updates zijn er om te installeren. Maar als zakelijke gebruiker loop je een ander risico dan als privé browser. Veel malware pik je op op ranzige porno sites of als je op zoek bent naar warez, serial crackers, etc. Als het goed is doe je dat soort dingen niet op de laptop van je bedrijf - omdat dat niet hoeft/mag.

Het risico voor het bedrijf is overigens wel veel groter dan dat van de particulier. Waar bij een privé persoon wellicht een paar duizend euro te phishen is, kan je bij een bedrijf voor miljoenen aan schade aanrichten...
19-04-2013, 09:46 door Anoniem
In een omgeving met 50.000 computers is het vaak een tikkie lastig om alle patches op alle pc's te krijgen en blijft er altijd een x percentage over die wat patches mist. Weinig aan te doen want allemaal met het handje nalopen en fixen is niet te doen..
19-04-2013, 10:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-04-2013, 10:30 door yobi
Altijd leuk om even bij een willekeurig bedrijf te controleren:
Ga naar de site: http://www.mybrowserinfo.com/ en klik op "See Detailed Location and Browser Information"

Vaak wordt nog Java 1.4 en Adobe reader 6.0 gebruikt. Het leuke is dat de browser dat aan iedere server verteld. Een hacker weet er dan wel raad mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.