image

AVG anti-virus verwijdert iTunes-bibliotheek

donderdag 18 april 2013, 17:38 door Redactie, 9 reacties

Door een fout in de virusscanner van AVG is bij een onbekend aantal gebruikers die ook iTunes hadden geïnstalleerd de mediabibliotheek verwijderd. Ook raakten de bibliotheken beschadigd en verdween de inhoud, zo laten gebruikers op het Apple Forum weten. Het probleem werd in de laatste week van maart voor het eerst gerapporteerd.

Al gauw kwamen gebruikers erachter dat AVG de boosdoener was. Volgens één gebruiker zou AVG twee updates voor het probleem hebben uitgebracht, waarvan de laatste een aantal dagen geleden verscheen. Vandaag laat het anti-virusbedrijf weten dat 'een aantal' gebruikers problemen met verdwenen iTunes-bibliotheken had en er een update is uitgekomen die het probleem oplost.

Ook zijn er instructies verschenen hoe getroffen gebruikers hun bibliotheek kunnen terugzetten. "Als je met dit probleem te maken hebt gehad, adviseren we je om een eerdere back-up van je iTunes-bibliotheek terug te zetten", aldus AVG.

False positive
Dinsdag werd bekend dat Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) door een fout, ook wel een false positive genoemd, belangrijke Windows-bestanden als geïnfecteerd beschouwde en er daardoor duizenden computers stopten met werken.

Reacties (9)
18-04-2013, 18:41 door Rubbertje
Ik ben wel de pineut zeg. Dinsdag mijn hele pc aan gort door MBAM en nu AVG (die ik ook gebruik). Ik denkt dat ik al die troep eraf mieter en dan beter af ben.
18-04-2013, 18:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-04-2013, 20:22 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-04-2013, 23:31 door Patje-RedFan
Weeral een flater .... AVG heel slecht bezig de laatste tijd, vorige maand ook al een kemel met de XP computers .....
Gelukkig gebruik ik deze niet meer en MBAM ook niet ! Oef
19-04-2013, 08:11 door cjkos
Door AnonymousSecurity:

Even serieus:

Maarre er is volgens mij ook iets anders aan die hand met die MS patches. Lijkt wel of 1 van die patches iets met mijn sound device software doet.

Of er is iets met je geluidskaart of (de aansluiting van) je boxen.
19-04-2013, 10:04 door mplas90
Ik heb nooit een goed gevoel over AVG gehad, ik vindt het geen serieus product.

Thuis gebruik ik MBAM, gelukkig heb ik geen last gehad van de false positve..
Wel jammer dat MBAM hier nogmaals in het slechte dag licht wordt gezet. Binnen 8 minuten was de update weer offline gehaald en ze zijn hard aan het werk geweest om oplossingen te bieden voor wie getroffen is.

Ik zal MBAM nog gewoon blijven gebruiken!
19-04-2013, 10:35 door AcidBurn
Door Windmolentje:
Door Bastos: Ik ben wel de pineut zeg. Dinsdag mijn hele pc aan gort door MBAM en nu AVG (die ik ook gebruik). Ik denkt dat ik al die troep eraf mieter en dan beter af ben.
Ik vind het echt jammer dat er zo slecht gepresteerd wordt door de antivirus-fabrikanten. De slechtste reclame die je kunt maken.
Ach het ruimt wel goed op. Als je de muziek legaal gekocht hebt kun je het zo weer opnieuw downloaden :-)
20-04-2013, 16:08 door fjallalj__ni__
Door Bastos: Ik ben wel de pineut zeg. Dinsdag mijn hele pc aan gort door MBAM en nu AVG (die ik ook gebruik). Ik denkt dat ik al die troep eraf mieter en dan beter af ben.

Ik heb dat soort software nooit vertrouwd. Software op je PC hebben die in staat is bestanden zomaar te verwijderen wanneer het denkt dat het niet op je PC thuishoort heb ik altijd maar een enge gedachte gevonden.

Gewoon zelf nadenken en je PC op een normale manier gebruiken. Als je je PC vol hebt staan met illegale software, het ding 24 uur per dag allerlei zooi staat te downloaden, je je op de meest smerige pornosites bevindt en dergelijke en je op iedere mogelijke link klinkt uit e-mails waarvan je nog niet eens weet waar ze vandaan komen dan vraag je gewoon om problemen. Installeer alleen legale software, installeer alleen een plug-in of extensie wanneer je deze daadwerkelijk nodig hebt, in plaats van 50.000 verschillende compleet nutteloze plug-ins en extensies in je browser te hebben draaien, bezoek geen websites waarvan je kunt verwachten dat ze niet te vertrouwen zijn en controleer altijd de URL voordat je op een link klikt, bijvoorbeeld van die e-mails van je "bank" waarbij de link naar de inlogpagina naar één of andere Russische website blijkt te gaan. Gebruik gewoon je verstand, in plaats van je PC als een kip zonder kop te gebruiken.
20-07-2013, 20:20 door Anoniem
Ik heb nooit problemen met AVG.
Jaren gebruikt, zonder problemen.
Ik, geef wel een TIP: Op begin moet je up-to-daten.
En een scan laten uit voeren.
Daarna, kan je zorgeloos genieten.
AVG Zelf meld ook. Voor dat u AVG Had was u pc 110% Sneller.
Maar, goed.
Iedereen zijn eigen mening.

Ik heb geen problemen, mee gehad. ;)
Dus voor mij. Blijft het, een goede Anti-Virus! :P ??
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.