image

Bètaversie van GPGMail voor Mac OS X 10.10 gelanceerd

maandag 10 november 2014, 11:53 door Redactie, 1 reacties

Om gebruikers van Mac OS X 10.10 (Yosemite) versleuteld te laten e-mailen hebben de ontwikkelaars van GPGTools een speciale versie van hun GPGMail voor dit besturingssysteem ontwikkeld. De software is een plug-in voor Apple Mail en laat gebruikers eenvoudig berichten versleutelen en ontsleutelen.

Voor de encryptie wordt er van OpenPGP gebruik gemaakt. Het gaat hierbij nog wel om een bètaversie en de ontwikkelaars waarschuwen dan ook dat de kans op bugs en crashes groot is. Naar verwachting zal de uiteindelijke versie eind november klaar zijn. De bètaversie is gratis te gebruiken, terwijl er voor de uiteindelijke versie zal moeten worden betaald.

De ontwikkelaars accepteerden voorheen alleen donaties, maar besloten onlangs om voor toekomstige versies een kleine bijdrage aan gebruikers te vragen. Dit zou nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van het platform. GPGMail voor Yosemite (DMG) is de eerste versie waarvoor dit gaat gelden. De reacties zouden echter voornamelijk positief zijn geweest, zo laten de ontwikkelaars zelf weten.

Reacties (1)
10-11-2014, 16:53 door Anoniem
Misschien dat dit weer een extra wapen tegen spam kan gaan worden,en ook nog eens leuk deze mogelijkgeid om je mail te versleutelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.