image

Internetbankieren Filipijnen evenaart Nederland

maandag 22 april 2013, 09:41 door Redactie, 1 reacties

Internetbankieren is niet alleen in Nederland erg populair, ook in de Filipijnen wordt het massaal door de bevolking gebruikt. Driekwart van de Filipino's doet bijna alle bankzaken vanaf computer, tablet of smartphone. Slechts een kwart gaat nog naar een kantoor, meestal voor afspraken met bank- of accountmanagers, zo blijkt uit onderzoek van Citi Bank.

Van alle Filipino's die aan het onderzoek meededen had 9% nog nooit aan internetbankieren gedaan. Internetbankieren en mobiel bankieren groeit explosief in Azië, aldus de bank. Inmiddels zou 98% van alle transacties buiten een kantoor plaatsvinden. In veel gevallen wordt daarbij gebruik gemaakt van mobiel bankieren. Citi Bank heeft inmiddels in Azië 1 miljoen mensen die de mobiel bankieren app gebruiken.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelde vorig jaar dat 79% van de Nederlanders aan internetbankieren doet. Een onderzoek eerder dit jaar van comScore houdt het op 66%.

Reacties (1)
23-04-2013, 09:29 door Anoniem
geeft toch een verkeerd beeld alsof mensen in Filippijnen massaal aan internet bankieren doen. dat is niet het geval. In Filippijnen heeft maar 27% van de bevolking een bankrekening, het overgrote deel heeft dus niet eens een bankrekening en krijgt salaris gewoon cash betaald. Omdat Filippijnen een bevolking van 100 miljoen inmoners heeft zou het in absolute getallen wel kunnen kloppen dat er net zoveel gebankierd word via internet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.