image

In beslag genomen Tor-site teruggepakt van FBI

woensdag 12 november 2014, 11:43 door Redactie, 2 reacties

De beheerders van een illegale Tor-site die deze week door de FBI en Europol in beslag werd genomen hebben hun website teruggepakt en weer online gezet. Het gaat om de website Doxbin die grote hoeveelheden gevoelige informatie over personen bevat, zoals adresgegevens, telefoonnummers en Social Security Nummers, zo meldt The Daily Dot.

Hoewel de website in beslag werd genomen bleven de eigenaren op vrije voeten. Ze publiceerden daarnaast verzamelde loggegevens van hun server zodat andere internetgebruikers mogelijk konden zien welke kwetsbaarheden de opsporingsdiensten hadden gebruikt om de illegale Tor-site op te sporen en in beslag te nemen.

Daarnaast besloten de eigenaren van Doxbin de controle over hun website aan een "geïnteresseerde partij" te geven, die nu in het bezit van de website is, alsmede drie .onion-adressen die ernaar wijzen en alleen via Tor toegankelijk zijn. Ook hebben de nieuwe eigenaren een geheel nieuw .onion-adres opgezet om te voorkomen dat opsporingsdiensten Doxbin opnieuw in beslag nemen.

Het zou namelijk geen grote technisch uitdaging zijn om de in beslag genomen website terug te pakken. Een .onion-adres is niets meer dan een hash van een privésleutel die wordt gebruikt om het domein te controleren. De vorige eigenaren van Doxbin hebben hun privésleutel afgestaan, waardoor zowel de opsporingsdiensten als de nieuwe eigenaren over de privésleutel van Doxbin beschikken en de website elk moment kunnen opeisen.

Reacties (2)
12-11-2014, 12:28 door Anoniem
Bullshit, de FBI wilt laten geloven dat het uit hun handen is en dat ze niet mee kunnen gluren :) net als alle websites is de NSA bezig met het aftappen van de traffic
12-11-2014, 21:14 door Anoniem
Sowieso is het een slagveld, en je bent als onschuldige gewoonlijk beter af ver verwijderd van slagvelden. Toch sluit ik niet uit dat dit een echte fout was. Het past in het patroon van een organisatie die weliswaar veel machtsvertoon tentoonspreidt, maar misschien de 'cutting edge' van kennis van zaken wat heeft verloren...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.