image

Britse overheid stopt 33.000 kwaadaardige mails per dag

dinsdag 23 april 2013, 16:06 door Redactie, 3 reacties

De Britse overheid weet elke dag gemiddeld 33.000 kwaadaardige e-mails te stoppen. Dat vertelde minister Chloe Smith tijdens de InfoSecurity Beurs in Londen. In 2011 onthulde de Britse overheid een cyberstrategie om Groot-Brittannië beter voorbereid op digitale aanvallen te maken. Ondanks een begroting van 760 miljoen euro is de dreiging van cyberaanvallen nog steeds aanwezig.

"Overheden krijgen dagelijks met dit soort dreigingen te maken. Gemiddeld stopt de gateway van de overheid elke dag 33.000 kwaadaardige e-mails. Ze bevatten vaak of linken naar geavanceerde malware die door zeer ervaren cybercriminelen of staatsgroepen is gemaakt. Een nog groter aantal minder geraffineerde e-mails en spam wordt ook elke maand geblokkeerd", aldus Smith.

Ondanks de aanvallen is het bedrijfsleven veruit het grootste slachtoffer van cybercrime. Het gaat dan om diefstal van intellectueel eigendom en spionage, wat de Britse economie miljarden zou kosten. "En als meer diensten online komen, zal de omvang van potentiële doelwitten alleen maar groeien", stelt de minister.

Reacties (3)
23-04-2013, 17:14 door Mozes.Kriebel
23-04-2013, 22:46 door WhizzMan
Met de hoeveelheid werknemers en e-mailadressen die ze daar hebben is 33.000 totaal geen onrealistisch getal. Bij een willekeurig bedrijf of een provider zullen het er ongetwijfeld ongeveer net zo veel zijn.

Maarrr... Hoeveel ze er stoppen is helemaal niet belangrijk. Wat mij veel meer interesseert is hoeveel ze er niet stoppen en hoeveel daarvan ze uiteindelijk helemaal niet ontdekken. Dat zijn de getallen die er toe doen, maar die krijgen we uiteindelijk niet te horen, vast vanwege staatsveiligheid of zo'n soort excuus.
24-04-2013, 08:40 door lucb1e
Door WhizzMan: Maarrr... Hoeveel ze er stoppen is helemaal niet belangrijk. Wat mij veel meer interesseert is hoeveel ze er niet stoppen en hoeveel daarvan ze uiteindelijk helemaal niet ontdekken.
Dat inderdaad. En hoeveel false positives hebben ze?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.