image

Kaartgegevens 2,7 miljoen klanten HSBC Turkije gestolen

donderdag 13 november 2014, 16:11 door Redactie, 2 reacties

De Turkse tak van de Britse HSBC bank heeft gewaarschuwd dat cybercriminelen de betaalkaartgegevens van 2,7 miljoen klanten hebben gestolen. Het gaat om kaartnummers en gekoppelde rekeningnummers, verloopdata en naam van de kaarthouders.

Volgens de bank zijn de betaalkaarten van klanten nog steeds veilig en er zullen dan ook geen nieuwe kaarten worden uitgegeven. Met alleen de gestolen informatie zou het niet mogelijk zijn om te frauderen. Ook zouden er nog geen frauduleuze transacties zijn waargenomen. Op de vraag waarom de aanvallers de gegevens hebben gestolen als ze er toch geen fraude mee kunnen plegen laat de bank weten dat het niet over de motieven van de aanvallers kan speculeren.

"We zijn vol vertrouwen dat onze klanten geen financieel risico lopen en we hebben naar aanleiding van dit incident geen aanwijzingen van fraude of verdachte activiteiten gezien", aldus HSBC in een verklaring. Hoe de aanvallers binnen wisten te dringen laat de bank niet weten. Door een interne controle werd de aanval deze week ontdekt.

Reacties (2)
13-11-2014, 22:41 door Anoniem
en ik dacht dat er miljoenen reacties waren ?
17-12-2014, 15:32 door Anoniem
hallo ik wou reageren 17 december kreeg ik een mail van HSBC bank binnen in m'n ongewenste mail wat ik niet vertrouw daarom stuur ik de mail adres wat aan die mail ge tagd is als reactie op deze want denk dat het dus ook spam is om gegevens of iets dergelijks te krijgen want in mn mail wordt gevraagd of het veilig is maar zou ht eerst graag horen of dat zo is en anders hoop ik met de mail adres hieronder jullie meer komen te weten van die cyber criminelen hoe ze die info krijgen . dit is de email en wat de mail aangaf :
Van: HSBC Bank (hsbc@gantep.edu.tr) Microsoft SmartScreen heeft dit bericht gemarkeerd als ongewenst.
Verzonden: woensdag 17 december 2014 0:30:29
.

ik hoop dat ik u hier genoeg mee heb geïnformeerd
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.