image

Twitter-hack laat beurskoers niet kelderen

woensdag 24 april 2013, 13:08 door Redactie, 1 reacties

Gisterenavond wisten aanvallers het Twitteraccount van persbureau Associated Press te hacken om vervolgens allerlei valse tweets te versturen, maar deze berichten hadden geen grote impact op de beurskoers. Volgens de tweets zou er een explosie op het Witte Huis hebben plaatsgevonden, waarbij president Barack Obama gewond zou zijn geraakt.

Volgens Amerikaanse media kelderde de Dow Jones door de valse tweets, maar de impact is helemaal niet zo groot als wordt voorgesteld, aldus onderzoeker Robert Graham.

Impact
Het effect wat in de media wordt genoemd komt doordat er niet naar de basislijn van '0' is gekeken, maar een basislijn van '1560', waardoor het verlies van een paar punten een stuk spectaculairder lijkt. "Dit lijkt inderdaad ernstig, maar het is niet waar. Ja, de AP Twitter-hack had een merkbaar effect op de beurskoers, maar niet per definitie een belangrijk effect", stelt Graham.


Wordt er naar de volatiliteitsindex van de afgelopen vijf dagen gekeken, dan blijkt dat de gebeurtenis van de Twitter-hack amper merkbaar is. Toen bekend werd dat het nieuws niet echt was werd het marginale verlies snel hersteld. Het Twitteraccount van de Associated Press is nog steeds offline.

Reacties (1)
21-07-2014, 11:41 door Anoniem
Please move along, nothing to see here...
Hoe harder mensen dat roepen, hoe meer je goed moet kijken...
De afgelopen weken is maar eens te meer duidelijk geworden dat informatie uit verband getrokken wordt, aangepast wordt of gewoon expres niet wordt weergegeven.

Zeker gezien het feit dat veel organisaties (banken) inmiddels mensen hebben vervangen door scripts die op nanoseconden beslissingen nemen, kunnen berichten als dit, mits de 'aanvallers' dit tijdstip weten er snel een miljard dollar verdiend worden.

Dus dat meneer "whothefock" Graham roept dat er niets aan de hand is betekent dat hij OF opdracht heeft gekregen om te roepen "nee, 911 is geen inside job" of hij heeft geen idee waar hij het over heeft... Beide zijn wel triest als die gup ook nog 1000 volgers heeft op twitface.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.