image

Australische 'LulzSec-leider' blijkt IT-professional

woensdag 24 april 2013, 14:00 door Redactie, 0 reacties

De Australische politie heeft een 24-jarige man aangeklaagd wegens het defacen van een overheidssite. De Australiër beweert de leider van het hackerscollectief LulzSec te zijn, dat sinds 2011 actief is. In dat jaar werd ook Hector Xavier Monsegur alias Sabu opgepakt. Hij wordt als de echte leider van LulzSec gezien en zou de FBI hebben geholpen bij het oppakken van andere LulzSec-leden.

Het zou wel voor het eerst zijn dat iemand van LulzSec in Australië wordt aangeklaagd. De 24-jarige man is volgens een verklaring van de Australische politie een IT-professional en werkzaam in de industrie.

"De politie denkt dat de kennis en vaardigheden van de man een groot risico vormden voor de klanten van het bedrijf waar hij werkzaam was als hij zijn illegale online activiteiten had voortgezet", aldus de verklaring.

Gevangenisstraf
"Wie van plan is om zich met dit soort activiteiten bezig te houden is gewaarschuwd dat hacking, het maken en verspreiden van virussen of deelname aan gedistribueerde Denial of Service (DDoS)-aanvallen geen onschuldig vermaak is", zegt Glen McEwen hoofd cybercrimebestrijding. "Dit soort misdrijven kunnen langdurige gevolgen voor individuen hebben, zoals een veroordeling of gevangenisstraf."

De 24-jarige Australiër is aangeklaagd wegens ongeautoriseerde aanpassingen van gegevens met het doel om schade te berokkenen en ongeautoriseerde toegang tot of aanpassen van beveiligde data. Op deze misdrijven staat respectievelijk een gevangenisstraf van tien en twee jaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.