image

Defensie gaat in cybersoldaten en cyberwapens investeren

zaterdag 15 november 2014, 20:12 door Redactie, 3 reacties

De cybercapaciteiten van Defensie zullen de komende jaren verder worden doorontwikkeld, waarbij het leger onder andere in cyberwapens en cybersoldaten gaat investeren, zo heeft Defensieminister Hennis-Plasschaert deze week op vragen over de begrotingsbehandeling laten weten.

Zo werd in september het Defensie Cyber Commando versneld opgericht, waardoor cyber een volwaardig onderdeel van militaire operaties zal worden. Nu het Commando is opgericht, is het volgens de minister van belang om op dit fundament voort te bouwen en de cybercapaciteiten verder in te bedden als integraal onderdeel van het militaire optreden. Ook moet Defensie kunnen blijven inspelen op de snelle en voortdurende ontwikkeling van het digitale domein.

"Daarom is een doorontwikkeling van de Defensie Cyber Strategie op zijn plaats", merkt de minister op. Deze doorontwikkeling vindt op dit moment plaats en zal in ieder geval inhouden dat Defensie gaat investeren in de kennis en deskundigheid van militairen op het gebied van cyber, in relevante opleidingen, cyberwapens, detectiesystemen, een cyberlaboratorium en in de capaciteit voor het verzamelen en analyseren van data. Eerder liet Hennis-Plasschaert al weten dat de cyberwapens die Defensie ontwikkelt eerst in een digitale oefenomgeving worden getest.

Reacties (3)
16-11-2014, 00:29 door Anoniem
Kèk nâh, siebertjes in het groen.
17-11-2014, 09:12 door Anoniem
Door Anoniem: Kèk nâh, siebertjes in het groen.
+1
17-11-2014, 17:52 door Anoniem
Wat een onzin toch allemaal weer. Laat ze liever investeren in de beveiliging van overheidssystemen om het risico op datalekken en andere problemen zo klein mogelijk te maken. Daar heb je ten minste wat aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.