image

Malware verspreidt zich via Steam-chat

maandag 17 november 2014, 14:13 door Redactie, 4 reacties

Onderzoekers hebben malware ontdekt die zich via het populaire speldistributieplatform Steam verspreidt en gehost wordt op Google Drive. Steam, dat meer dan 100 miljoen actieve gebruikers heeft, beschikt over een chatfunctie die nu door malware wordt gebruikt. De aanval kan via twee manieren verlopen, waarbij al besmette accounts kwaadaardige linkjes naar alle contacten sturen of besmette accounts die nog niet geïnfecteerde gebruikers proberen toe te voegen.

De chatberichten bevatten een met Bit.ly afgekorte link die naar een bestand op Google Drive wijst. Dit bestand, IMG_211102014_17274511.scr, is de malware. Zodra het bestand wordt geopend raakt de computer geïnfecteerd, maar om de gebruiker niets te laten vermoeden krijgt die een afbeelding te zien. Eenmaal actief probeert de malware inloggegevens voor Steam te stelen, zo meldt beveiligingsonderzoeker Bart Blaze. Volgens onderzoeker Joey van Hummel steelt de malware geen wachtwoorden, maar zijn de virtuele goederen van Steam-gebruikers het werkelijke doelwit.

Image

Reacties (4)
17-11-2014, 16:28 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-11-2014, 16:35
[Verwijderd]
17-11-2014, 18:15 door Anoniem
ik heb ook al van 3 mensen zo'n link gekregen.
Ik dacht al meteen dat het een virus bevatte en had het geopend op mijn virtuele machine met bitdefender internet security. (scar.scr)
Het werd gelijk verwijderd.
19-11-2014, 21:00 door Anoniem
Hier, krijgen we iets te horen over steam chat dat toch niet zo helemaal veilig is. Ik dacht echt dat het de veiligste chat client was omdat die nergens in tests wordt gebruikt terwijl het eigenlijk ook een heel populair chat programma is. Blijkbaar wordt steam chat heel vaak vergeten onder tests, jammer! Trouwens ook hetzelfde met Origin van EA, daar wordt ook helemaal niets over gezegd qua veiligheid. Enige wat blijkbaar bestaat is facebook chat, twitter en skype. Echt heel dom om andere populaire chat cliënten buiten te houden.
23-11-2014, 23:07 door AceHighness
Door Anoniem: Hier, krijgen we iets te horen over steam chat dat toch niet zo helemaal veilig is. Ik dacht echt dat het de veiligste chat client was omdat die nergens in tests wordt gebruikt terwijl het eigenlijk ook een heel populair chat programma is. Blijkbaar wordt steam chat heel vaak vergeten onder tests, jammer! Trouwens ook hetzelfde met Origin van EA, daar wordt ook helemaal niets over gezegd qua veiligheid. Enige wat blijkbaar bestaat is facebook chat, twitter en skype. Echt heel dom om andere populaire chat cliënten buiten te houden.

Wat heeft dit nou te maken met de kwaliteit van een chat client ? Alle chat programmas kunnen gebruikt worden voor het versturen van spam. net zoals jij thuis in je postvak gewoon spam krijgt. Papieren spam.
De veiligheid van een chat client is afhankelijk van factoren als : encryptie. authentication, integrity checks, etc.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.