image

Adobe krijgt eerste Chief Security Officer

vrijdag 26 april 2013, 10:10 door Redactie, 0 reacties

Voor het eerst sinds de oprichting in 1982 heeft Adobe Systems een Chief Security Officer (CSO) gekregen die zich met de veiligheid van de software en beveiligingsincidenten gaat bezighouden. Engineering Senior Director Brad Arkin was al de 'beveiligingstopman' van het bedrijf, maar mag zich nu officieel Adobe's eerste CSO noemen.

Sinds zijn aantreden in 2008 wist hij de veiligheid van Adobe's producten aan te scherpen. Zo ontwikkelde zijn team de sandbox-beveiliging in Adobe Flash Player en Adobe Reader. De sandbox in de PDF-lezer werd onlangs na een periode van twee jaar voor het eerst gekraakt. Toch is Adobe vanwege het grote marktaandeel nog altijd een favoriet doelwit van aanvallers.

Communicatie
In zijn rol als CSO blijft Arkin verantwoordelijk voor het Adobe Secure Software Engineering Team (ASSET) en Adobe Product Security Incident Response Team (PSIRT). Daarnaast gaat hij zich ook met de beveiliging van de wereldwijde infrastructuur van Adobe bezighouden.

Het gaat dan om het aansturen van het Engineering Infrastructure Security team, dat de security-kritieke omgevingen en diensten bouwt en beheert die de product en engineerteams van Adobe gebruiken. Verder zal Arkin de communicatie met de 'bredere' beveiligingsgemeenschap op zich nemen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.