image

Overheid laat Google minder content verwijderen

vrijdag 26 april 2013, 12:44 door Redactie, 0 reacties

Google ontving in de laatste helft van 2012 2285 verzoeken van overheden in de hele wereld om content te verwijderen, maar het aantal verzoeken in Nederland nam juist af. De 2285 verzoeken hadden betrekking op 24.179 filmpjes, zoekresultaten, blogpostings en andere informatie. Het aantal verzoeken in de tweede helft van vorig jaar nam met 1811 toe ten opzichte van de eerste helft van het jaar.

In Nederland is er juist een afname zichtbaar. In de laatste zes maanden van 2012 Kwamen er 8 verzoeken binnen. In zes gevallen ging het om een gerechtelijk bevel, de overige twee betroffen de 'uitvoerende macht, politie, enzovoort', aldus Google. De zes gerechtelijke bevelen hadden betrekking op 40 items, voornamelijk in de zoekmachine van Google.

LAster
De voornaamste reden dat er gevraagd werd om content te verwijderen was laster. In het geval van de uitvoerende macht ging het om content van YouTube die verwijderd moest worden. Eén keer vanwege privacy en beveiliging en één keer wegens auteursrecht. In het geval van de YouTube-verwijderingsverzoeken ging Google twee keer tot verwijdering over.

Voor de andere verzoeken werd er in 88% van de items tot verwijdering overgaan. De cijfers zijn lager dan die van de eerste helft van 2012. Toen ging het om 10 verzoeken die op 217 items betrekking hadden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.