image

Pentagon blokkeert religieuze site wegens malware

maandag 29 april 2013, 10:55 door Redactie, 4 reacties

Er is ophef in de Verenigde Staten ontstaan nadat het Pentagon de website van de Southern Baptist Convention wegens 'kwaadaardige content' blokkeerde. De Southern Baptist Convention (SBC) is het grootste protestantse kerkgenootschap in de Verenigde Staten. Militairen die de website wilden bezoeken kregen een melding te zien dat die was geblokkeerd.

"The site you have requested has been blocked by Team CONUS (C-TNOSC/RCERT-CONUS) due to hostile content". Een aantal werknemers van de Redstone Arsenal basis in de Amerikaanse staat Alabama klaagden op sociale media over de blokkade. De berichten werden door Fox News overgenomen.

Blokkade
Volgens een Defensiewoordvoerder werd de website geblokkeerd omdat er potentieel gevaarlijke malware was gedetecteerd. "Het Ministerie van Defensie heeft de toegang tot deze website niet opzettelijk geblokkeerd."

Sommige partijen dachten dat de blokkade met opzet was ingesteld, maar volgens de woordvoerder respecteert Defensie de religieuze rechten van militair personeel, waaronder de mogelijkheid om religieuze websites te bezoeken. Inmiddels is de malware van de kerksite verwijderd en de blokkade opgeheven.

Reacties (4)
29-04-2013, 12:08 door 0101
Het echte nieuws hier is natuurlijk niet de blokkade, maar de ophef die erover ontstaat. Kennelijk zijn er nog steeds teveel mensen (de meerderheid ben ik bang) zowel bij de media als in het leger die niet snappen dat "vertrouwde" websites ook gebruikt kunnen worden om bezoekers te infecteren.
29-04-2013, 12:24 door Mysterio
Misschien moet er nagedacht worden over de melding die in beeld komt bij het bezoeken van zo'n pagina. Je hebt content en content natuurlijk.
29-04-2013, 13:26 door sjonniev
Kwaadaardige content is de reden dat ik sites als geertwilders.nl en jpost.com blokkeer, En daar bedoel ik geen malware mee.
07-05-2013, 08:39 door Anoniem
"America" heeft de oorlog gestart op de religie.. Met name de christen wordt steeds vaker gezien als extremist.

Zie:
Military warned ‘evangelicals’ No. 1 threat
Christians targeted ahead of Muslim Brotherhood, al-Qaida, KKK
http://www.wnd.com/2013/04/military-warned-evangelicals-no-1-threat/

Het zou dus goed kunnen dat ze zelf een virus geplaatst hebben,
(zoals we allemaal wel weten creeëren ze vaak genoeg een oorzaak (problem, reaction, solution)),
zodat ze daarna, in (mogelijk) dit geval, om "veiligheids redenen" het volk willen "beschermen".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.