image

Twitter adviseert aparte Twitter-pc voor journalisten

dinsdag 30 april 2013, 13:42 door Redactie, 0 reacties

Ook journalisten moeten sterke wachtwoorden kiezen en niet zomaar op linkjes in e-mailberichten klikken, daarnaast doen ze er verstandig aan om één computer in de organisatie voor Twitter te gebruiken. Dat adviseert microbloggingdienst Twitter nadat accounts van de Associated Press en de Guardian via spear phishing werden overgenomen.

De accounts werden vervolgens gebruikt voor het versturen van valse tweets. De journalisten bij de mediaorganisaties ontvingen op maat gemaakte e-mails met een linkje dat naar een website wees waar moest worden ingelogd.

Computer
Twitter heeft nu een e-mail naar verschillende mediaorganisaties gestuurd met advies hoe journalisten hun Twitteraccounts kunnen beschermen. Zo mogen wachtwoorden nooit per e-mail worden verstuurd, moet een wachtwoord minimaal 20 karakters bevatten en mag het nergens anders worden gebruikt.

Ook adviseert Twitter het gebruik van twee-factor authenticatie voor het e-mailadres dat aan het Twitteraccount is gekoppeld. Zelf biedt Twitter nog geen twee-factor authenticatie.

Verder krijgen organisaties het advies één aparte computer voor Twitter te gebruiken. Dit moet voorkomen dat het Twitterwachtwoord overal rondslingert. Ook mag deze speciale Twitter-computer niet voor e-mail of internetten worden gebruikt en moet het aantal mensen dat toegang krijgt worden beperkt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.