image

Ziekenhuis verliest 1 miljoen dollar door online bankroof

woensdag 1 mei 2013, 12:31 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis is het slachtoffer van criminelen geworden die meer dan een miljoen dollar van een online bankrekening wisten te stelen. Maandag ontdekte het ziekenhuis dat er de vrijdag ervoor drie ongeautoriseerde transactieopdrachten waren klaargezet en uitgevoerd. Hierbij werden betalingen naar 96 verschillende rekeningen gedaan voor een bedrag van 1,03 miljoen dollar.

Door de banken van de begunstigden te benaderen wist het ziekenhuis 133.000 dollar van het gestolen geld terug te krijgen. Dit proces is echter nog gaande en hoeveel het ziekenhuis echt heeft verloren wordt pas over een maand bekend, aldus een woordvoerder.

Rekening
De aanvallers verstuurden hun opdrachten vanaf een Automated Clearing House (ACH) rekening van het ziekenhuis, waar rekeningen en lonen mee worden betaald. ACH-rekeningen worden op werkdagen elke 24 uur gecontroleerd, maar in het weekend hadden de aanvallers langer de tijd voordat de fraude werd opgemerkt.

Hoe de aanvallers toegang kregen is onbekend, maar in veel gevallen waarbij er met ACH-rekeningen in de VS werd gefraudeerd was er sprake van malware.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.