image

Online cursus voor beginnende Braziliaanse cybercriminelen

vrijdag 21 november 2014, 13:06 door Redactie, 0 reacties

Beginnende Braziliaanse cybercriminelen die hun kennis over het "vakgebied" willen bijschaven kunnen van allerlei online cursussen gebruik maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een cursus die uitlegt hoe ondetecteerbare malware kan worden gemaakt, of een tiendelige module die aan de hand van praktische oefeningen allerlei onderwerpen uitlegt.

De populairste cursus richt zich op het plegen van fraude met internetbankieren, zo meldt anti-virusbedrijf Trend Micro. Beginners wordt eerst de 'workflow' uitgelegd en leren vervolgens hoe ze de juiste tools en andere benodigdheden kunnen verkrijgen om met frauderen te beginnen. Ook kunnen de beginners na het voltooien van de cursus ondersteuning van hun mentor blijven krijgen.

De prijzen voor de uitgebreidere online cursussen bedragen een paar honderd euro. De beschikbaarheid van dit soort trainingen en online cursussen voor beginnende criminelen doet de Braziliaanse cybercrimegemeenschap volgens Trend Micro verschillen van die in andere landen. "Iedereen met internetkennis en basale computervaardigheden kan via deze trainingsdiensten een cybercrimineel worden", aldus de virusbestrijder in een nieuw rapport (PDF) over Braziliaanse cybercrime.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.