image

Anti-cheat app maakt pc's onderdeel van Bitcoin-botnet

donderdag 2 mei 2013, 10:53 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse E-Sports Entertainment Association (ESEA) heeft de computers van leden met malware geïnfecteerd en gebruikt voor het genereren van Bitcoins, zo laat de organisatie weten. ESEA organiseert online wedstrijden en competities voor spellen zoals Counter-Strike en Team Fortress 2. Daarnaast biedt het anti-cheat software aan die ervoor zorgt dat er eerlijk wordt gespeeld.

Naar eigen zeggen had het bedrijf een interne test met deze software uitgevoerd. Computers waar de cliënt op was geïnstalleerd werden ingezet voor het berekenen van Bitcoins. Bitcoin is een virtuele munteenheid waarvan de 'munten' worden berekend, ook wel mining genoemd.

Het algoritme dat Bitcoin gebruikt is zo gemaakt dat naarmate er meer Bitcoins komen, er steeds meer computerkracht nodig is om ze te berekenen. ESEA wilde kijken of het Bitcoing mining als feature aan de cliënt kon toevoegen. Veel gamers beschikken over snelle computers met veel rekenkracht. Uiteindelijk werd de feature toch geschrapt.

Insider
Een werknemer zou echter in het geheim de testcode voor zijn eigen gewin hebben ingezet. Deze testcode werd aan de anti-cheat software toegevoegd, waardoor de computers van nietsvermoedende gamers werden ingezet voor het berekenen van Bitcoins.

De acties van de werknemer werden na twee weken ontdekt. "We zijn zeer teleurgesteld en bezorgd over deze ongeautoriseerde acties van dit ongeautoriseerde individu", aldus een verklaring van het bedrijf.

Inmiddels zou het berekenen van Bitcoins volledig zijn gestopt. Als compensatie wordt het abonnement van alle 'Premium' leden met een maand verlengd en kunnen getroffen gebruikers van wie de computer beschadigd is geraakt een supportticket openen. De 3700 dollar aan Bitcoins die was verzameld wordt aan het Amerikaanse Kankerfonds gedoneerd.

Reacties (1)
02-05-2013, 20:32 door Anoniem
Al met al wel een goede reactie van het bedrijf hierop.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.