image

Reputation.com wijzigt miljoen wachtwoorden na hack

vrijdag 3 mei 2013, 10:05 door Redactie, 0 reacties

De website Reputation.com heeft de wachtwoorden van meer dan één miljoen gebruikers gewijzigd nadat aanvallers toegang tot de klantendatabase kregen. Reputation.com is een bedrijf dat sinds 2006 online reputatiemanagement en internet privacydiensten aanbiedt. Aanvallers hackten de database en wisten daarbij verschillende klantgegevens te benaderen.

Het gaat om namen, e-mailadressen, adresgegevens en in sommige gevallen telefoonnummers, geboortedatum en werkgerelateerde informatie. Ook de wachtwoordhashes werden buitgemaakt. Naast het hashen van de wachtwoorden waren die ook van een salt voorzien, waardoor het lastiger voor de aanvallers zou moeten zijn om het wachtwoord dat bij de hash hoort te achterhalen.

Reset
"Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat deze wachtwoorden ooit worden ontsleuteld, hebben we meteen het wachtwoord van alle gebruikers aangepast om mogelijk misbruik van accounts te voorkomen", aldus een e-mail die gebruikers ontvingen. Hoe de aanvallers toegang tot de database kregen laat het bedrijf niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.