image

Apple-gebruikers vaker doelwit van phishingaanvallen

maandag 24 november 2014, 11:44 door Redactie, 4 reacties

Apple-gebruikers zijn in het derde kwartaal van dit jaar vaker het doelwit van phishingaanvallen geworden, zo stelt beveiligingsbedrijf Cyren. Het aantal phishingaanvallen specifiek gericht op Apple-accounts nam met 246% toe ten opzichte van het eerste kwartaal. Volgens Cyren (PDF) valt de toename deels te verklaren doordat steeds meer mensen Apple-producten kopen en Apple-diensten gebruiken.

Op het moment zouden er 800 miljoen Apple ID's in gebruik zijn. Daarnaast zijn er 300 miljoen mensen met een iCloud-account. Een andere reden die de mogelijke stijging verklaart is dat phishingaanvallen op smartphones drie keer zo succesvol zijn dan op een desktop, omdat aanwijzingen zoals valse links, logo's en e-mailadressen niet goed zichtbaar zijn op het kleine scherm van de smartphone, aldus het beveiligingsbedrijf. Zo zijn er verschillende phishingsites die met allerlei subdomeinen als "ssl.apple.com" beginnen, gevolgd door een lange reeks karakters voordat de echte domeinnaam in de adresbalk of link zichtbaar is.

Reacties (4)
24-11-2014, 14:00 door Anoniem
While the iOS and OSX operating systems still remain relatively safe

Zeg maar relatief behoorlijk safe.
Kan je nagaan wat er gebeurt als iedereen alles goed zou instellen en veiligheidstips in acht zou nemen.
:-)

Blijft over Phishing, veel goedkoper en simpeler dan (Mac) malware schrijven.
24-11-2014, 14:20 door Anoniem
Dit is logisch: mensen die Apple producten kopen zijn duidelijk vatbaarder voor misleidende informatie c.q marketing blabla.
24-11-2014, 15:33 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is logisch: mensen die Apple producten kopen zijn duidelijk vatbaarder voor misleidende informatie c.q marketing blabla.
Hap,..

@ jablabla
Juist ja, en al die week-folder-electronica-ketens zijn al bijna failliet wegen gebrek aan aanbieding jagende klanten?
Blijf jij naar aanleiding van de weekelijkse 'aanbiedingen' (kuch) maar lekker zondags in een Media Markt shoppen met haar exclusief prijs verassingen aan de kassa.
Zijn de variabele digitale prijskaartjes inmiddels al ingevoerd? Zet je telefoon maar uit als je gaat shoppen, dat kan je geld schelen.

Let zelf nou maar goed op je eigen vissen-mailbox, dan ben je al druk genoeg met je bol.com zipjes, in plaats van hier trollzin te verkopen en verveelde cliche flames te starten.
24-11-2014, 17:06 door Anoniem
Wat een onzin,iedereen ongeacht wat voor computer iemand heeft,en niet goed oplet op het internet,loopt kans op malware.
Zeker als je niet goed beveiligd bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.