image

Populaire wachtwoordkraker ondersteunt Windows 8

maandag 6 mei 2013, 13:18 door Redactie, 4 reacties

Er is een nieuwe versie van de populaire wachtwoordkraker Cain & Abel verschenen die ook Windows 8 ondersteunt. Cain & Abel is een wachtwoord recovery tool voor Windows en laat gebruikers op eenvoudige manier wachtwoorden achterhalen. Dit doet het door het netwerk te sniffen en versleutelde wachtwoorden via woordenboek, brute-force en cryptoanalyse aanvallen te kraken.

Ook kan het VoIP-gesprekken opnemen, draadloze netwerksleutels achterhalen, routeringsprotocollen analyseren en nog veel meer. Versie 4.9.44 ondersteunt voor verschillende onderdelen Windows 8.

Daarnaast is ook de Winpcap library, gebruikt voor het onderscheppen van netwerkverkeer, naar een versie geüpgraded die door Windows 8 wordt ondersteund.

Reacties (4)
06-05-2013, 13:56 door Patio
Gelukkig werkt deze malware alleen op Windows zo lees ik hieruit.Allemaal Linux installeren zou ik zeggen, mocht je onverhoopt nog een Microsoftbakkie voor je snufferd hebben.
06-05-2013, 14:55 door Mysterio
Door Patio: Gelukkig werkt deze malware alleen op Windows zo lees ik hieruit.Allemaal Linux installeren zou ik zeggen, mocht je onverhoopt nog een Microsoftbakkie voor je snufferd hebben.
malware of tool... that's the question.

Daarnaast zijn er aardig wat 'tools' die juist op Linux prima draaien, zoals John the Ripper.
06-05-2013, 15:49 door Binsbergen
@13:56 door Patio
Vreemd om een nuttige en onschadelijke tool meteen voor malware uit te maken.
08-05-2013, 10:33 door Anoniem
Cain & Abel is een van de weinige tools waarmee de windows gebruikers een plusje hebben. Er zitten ok functies in die alleen voor windowsmachines zijn.

En idd erg apart om Cain & Abel Malware te noemen. Windows herkende het wel zo en sloot af als je iets probeerde met C&A. Ook zullen sommige anti-virus programma's het Malware noemen. Maar dat noemen we een false-positive (tenzij je het niet zelf hebt geinstalleerd).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.