image

Trackingsoftware leidt politie naar gestolen laptop

woensdag 26 november 2014, 11:44 door Redactie, 3 reacties

Een laptop die maandagavond in Den Bosch werd gestolen kon dankzij de geïnstalleerde trackingsoftware een aantal uren later weer door de politie worden gevonden. De betreffende laptop werd bij een auto-inbraak buitgemaakt. Omdat de computer van trackingsoftware was voorzien kon de politie die met de hulp van de eigenaar traceren.

Het spoor leidde naar een woning in Den Bosch, waar maandag kort na middernacht de gestolen laptop werd teruggevonden. De man die de laptop bij zich had werd door de politie aangehouden. Hij verklaarde dat hij het apparaat kort daarvoor had gekocht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Reacties (3)
26-11-2014, 16:54 door Anoniem
Mmm meestal doet de politie niets met de geleverde informatie uit tracking programma's.
27-11-2014, 08:29 door linuxpro
Door Anoniem: Mmm meestal doet de politie niets met de geleverde informatie uit tracking programma's.

Klopt, da's mijn ervaring ook.. ..d'r wordt soms politie-marketing bedreven alsof de politie iets met "vind mijn ...." doet, de praktijk is echter anders. Als een diender moet worden ingezet om gestolen waar terug te vinden of verscholen de staatskas kan spekken is de prioriteit al snel duidelijk.
27-11-2014, 10:51 door Anoniem
Het was zeker een laptop van één of andere hoge hotemetoot want als je als klootjesvolk je bij de Politie meldt wordt je nog net niet de deur uitgezet maar helpen doen ze je niet, ook al heb je zelf al je eigendom(men) op locatie getraced. Standaard smoes is dat ze geen verdere bewijzen hebben om actie te ondernemen. Dat ze het nu wel gedaan hebben zegt iets over de inhoud van de laptop of degene die de aangifte gedaan heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.