image

App-ontwikkelaars maken veelzijdige Android-malware

woensdag 26 november 2014, 14:39 door Redactie, 0 reacties

Softwareontwikkelaars die eerst apps voor Android maakten hebben nu veelzijdige malware voor het platform ontwikkeld waarmee het onder andere mogelijk is om gesprekken af te luisteren, WhatsApp-berichten te onderscheppen, met de camera mee te kijken of via de microfoon naar de omgeving te luisteren. Het gaat om een remote administration tool (RAT) genaamd DroidJack.

In een bericht dat begin vorig jaar op Facebook verscheen stelden de ontwikkelaars dat ze beginnende ondernemers waren. Ze publiceerden op hetzelfde moment op Google Play een app waarmee het mogelijk is om een computer op afstand te besturen. Volgens Symantec had de legitieme app van de ontwikkelaars weinig succes en hebben ze vervolgens hun aandacht op de ontwikkeling van Android-malware gericht. DroidJack wordt nu openlijk via internet aangeboden. De malware kost 210 dollar, waarvoor kopers ook levenslange ondersteuning krijgen.

Om de RAT uit te voeren zijn geen rootrechten vereist. Eenmaal actief is het mogelijk om bestanden te stelen, WhatsApp-berichten te lezen, gesprekken en de microfoon af te luisteren, het adresboek in te zien, de camera te bedienen en de laatste gps-locatie van het toestel op te vragen en die in Google Maps weer te geven. De malware is wel van een disclaimer voorzien, maar daar komen ze voor een rechter niet mee weg, stelt analist Peter Coogan.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.