image

Mailserver Amerikaanse tv-zender gehackt en gegijzeld

dinsdag 7 mei 2013, 09:42 door Redactie, 0 reacties

Cybercriminelen hebben de mailserver van de Amerikaanse televisiezender Fox21 gehackt en eisten 5.000 dollar losgeld van het bedrijf als dat weer toegang tot alle e-mails wilde. Zondag wisten onbevoegden toegang tot de server te krijgen, waarop de e-mails van de tv-zender werden bewaard. De aanvaller of aanvallers besloten vervolgens alle gegevens op de machine te versleutelen.

Om weer toegang te krijgen moest er 5.000 dollar worden betaald. Technici van de tv-zender ontdekten dat de aanvaller ook een aantal andere servers had gehackt. Uiteindelijk werd de FBI ingeschakeld, maar die heeft de dader nog niet kunnen opsporen omdat die een 'spookadres' gebruikte, aldus de televisiezender.

Toegang
De technici van Fox21 wisten de mailserver gisteren weer aan de praat te krijgen. Of het losgeld is betaald en wat er met de versleutelde gegevens is gebeurd, is onbekend. Onlangs kregen ook tientallen Australische bedrijven met deze vorm van ransomware te maken, waaronder een sportwinkel die 3.000 dollar losgeld moest betalen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.