image

Netwerkinbraak kost Home Depot al 43 miljoen dollar

donderdag 27 november 2014, 13:56 door Redactie, 2 reacties

Een omvangrijke inbraak op netwerk van Home Depot, de grootste doe-het-zelf-keten ter wereld, heeft het bedrijf tot nu toe al 43 miljoen dollar gekost, zo laat het in een rapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) weten. Bij de inbraak werden de gegevens van 56 miljoen debit- en creditcards gestolen. De aanvallers wisten via de gebruikersnaam en wachtwoord van een leverancier binnen te komen.

Vervolgens verhoogde de aanvaller zijn rechten en kon zich zo door het netwerk begeven. Uiteindelijk werd er malware op de kassasystemen geplaatst die de betaalkaartgegevens onderschepte en naar de aanvaller terugstuurde. Die inbraak vond tussen april en september van dit jaar plaats. Om de beveiliging aan te scherpen zullen de betaalkaartgegevens in alle vestigingen worden versleuteld en worden straks betaalkaarten met EMV-chips ondersteund.

In totaal heeft Home Depot vanwege de netwerkinbraak nu 43 miljoen dollar uitgegeven. Het bedrijf verwacht dat het 15 miljoen dollar via de verzekering of op andere manieren vergoed kan krijgen. De nettokosten zouden daardoor op 28 miljoen dollar uitkomen. Het gaat om kosten die werden gemaakt vanwege het onderzoek, het aanbieden van kredietmonitoring en identiteitsbeschermingsdiensten, bemannen van het callcenter en het betalen van juridische en andere professionele diensten.

Reacties (2)
27-11-2014, 15:42 door Anoniem
"We zijn geen IT bedrijf. We verkopen hamers"
28-11-2014, 09:42 door Anoniem
De winst van Black Friday in een klap weg !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.