image

Roemeense internetoplichters uitgeleverd aan VS

dinsdag 7 mei 2013, 13:42 door Redactie, 0 reacties

Drie Roemeense mannen die Amerikaanse internetgebruikers voor miljoenen zouden hebben opgelicht zijn aan de Verenigde Staten uitgeleverd. Het trio was actief op marktplaatsen en veilingsites zoals eBay.com, Cars.com, AutoTrader.com en CycleTrader.com. Op deze websites werden luxe auto's, boten en motoren voor bedragen tussen de 10.000 en 45.000 dollar aangeboden en verkocht.

De goederen bestonden niet waardoor kopers gedupeerd achterbleven. Ook deden de oplichters voorkomen alsof ze auto's van niet bestaande autodealers in de VS verkochten. Daarbij werden zelfs nepsites van deze fictieve dealers gebouwd om slachtoffers te overtuigen.

Zodra slachtoffers een prijs waren overeengekomen, kregen ze rekeningen toegestuurd die van Amazon Payments, PayPal of andere online betaaldiensten afkomstig leken en instructies bevatten om te betalen. Het ging echter om frauduleuze rekeningen, waarbij de verdachten de rekeningen op zo'n manier hadden vervalst dat die van legitieme diensten afkomstig leken.

Speaker
De slachtoffers moesten het bedrag naar Amerikaanse bankrekeningen overmaken. Deze rekeningen waren door buitenlandse katvangers in de VS geopend. De katvangers maakten het geld weer over naar de Roemeense verdachten. Dat gebeurde zowel via transacties als cash geld.

In één geval werd een uitgeholde audiospeaker ontdekt waar 18.000 dollar in zat verstopt. De oplichters zouden zeker 2 miljoen dollar hebben buitgemaakt.

Tijdens een gesprek dat de Amerikaanse autoriteiten opvingen liet één van de verdachten weten dat ze nooit aan de VS zouden worden uitgeleverd. De Roemenen zijn aangeklaagd wegens samenzwering, fraude en witwassen aangeklaagd. Op elke aanklacht staat 20 jaar cel.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.