image

Kunstenaar maakt muziek en kunstwerken van malware

donderdag 27 november 2014, 16:07 door Redactie, 3 reacties

De meeste mensen proberen malware te vermijden, maar de Amerikaanse kunstenaar James Hoff gebruikt virussen zoals Stuxnet, Morris en Wiper als inspiratie voor het maken van muziek en kunstwerken. Zo lanceerde Hoff onlangs zijn album "Blaster", vernoemd naar het gelijknamige virus, waarbij hij virussen de muzieknummers liet infecteren.

De virussen verzamelt zelf, onder andere door het internet af te speuren en diskettes te kopen. "Diskettes zijn een virusmagneet", zegt hij tegenover Drop Magazine. Zo kocht hij online vijfduizend diskettes en ging die af op zoek naar virussen. Iets wat tientallen besmette diskettes opleverde. Voor zijn kunstwerken gebruikt Hoff bekendere namen zoals Stuxnet, de Morris-worm en Wiper.

Hierbij begint hij met een digitale afbeelding van een monochromatisch oppervlak, die vervolgens met de malware wordt geïnfecteerd. Afhankelijk van het soort bestand dat Hoff gebruikt en de manier waarop hij het infecteert, kan hij bepalen wat voor soort afbeelding er wordt geproduceerd, zo laat hij aan Bomb Magazine weten. De kunstwerken van Hoff zijn tot 21 december in een New Yorkse kunstgalerie te bewonderen.

Image

Stuxnet No. 7, 2014 - James Hoff
Reacties (3)
27-11-2014, 17:08 door mcb - Bijgewerkt: 27-11-2014, 17:08
Ik heb ooit nog eens in GW-basic (ja oud!) een script geschreven dat zo'n grafiek maakte.
28-11-2014, 06:23 door Anoniem
Drop en Bomb magazine, leuk om zo je berichtgeving aan de media te combineren.
28-11-2014, 23:16 door Anoniem
Geen kunst aan zeg! ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.