image

Versleutelde chat-app Threema nu ook voor Windows Phone

vrijdag 28 november 2014, 13:59 door Redactie, 3 reacties

Een app waarmee gebruikers versleuteld met elkaar kunnen chatten is nu ook voor Windows Phone beschikbaar. Het gaat om Threema, een 'mobile messaging app' die volgens de makers veiligheid op de eerste plek zet. De software gebruikt end-to-end encryptie, waardoor alleen de afzender en ontvanger de berichten kunnen lezen. De ontwikkelaars zeggen dan ook geen toegang tot de inhoud te hebben.

Om dit te bereiken genereert de app een sleutelpaar die uit privé en publieke sleutels bestaat. De berichten worden versleuteld met de publieke sleutel van de ontvanger, die vervolgens het bericht met zijn privésleutel kan ontsleutelen. Voor het uitwisselen van de sleutels geeft Threema een QR-code weer, die de andere partij met de camera op zijn smartphone scant.

Ook zou het mogelijk zijn om Threema geheel anoniem te gebruiken, zonder persoonlijke informatie zoals telefoonnummers of e-mailadressen weg te geven. "Je berichten worden direct van onze servers verwijderd zodra ze zijn afgeleverd. Met Threema ben je perfect beschermd tegen datamisbruik", aldus de ontwikkelaars. Threema is niet gratis, de app kost in de Windows Phone Store 0,99 eurocent. Het gaat hier om een tijdelijke actie voor de eerste 10.000 gebruikers. Daarna gaat de app 2 euro kosten. Threema is al enige tijd beschikbaar voor iOS en Android.

Reacties (3)
28-11-2014, 15:49 door Anoniem
gebruik deze al bijna sinds de release.. echt fijn.. en bewezen secure
29-11-2014, 14:31 door Anoniem
Nu nog een leuke Windows of Linux desktop versie erbij, dat zou helemaal mooi wezen.
08-05-2015, 09:06 door Anoniem
Nu begin mei is er de derde versie van de app voor de Windows Phone. Nu is het ook mogelijk groepen aan te maken en er zijn veel bugs uitgehaald. Zo staan de berichten van een chat in goede volgorde en wordt de lokatie in groepen goed doorgestuurd. Aanbevolen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.