image

Staatsloterij gaat beveiliging trekkingsproces aanscherpen

zondag 30 november 2014, 16:12 door Redactie, 4 reacties

De Staatsloterij gaat de beveiliging van bestanden en systemen rond het trekkingsproces van de loterij aanscherpen, zo heeft de Kansspelautoriteit bekendgemaakt. In september werd er met een officieel onderzoek door de autoriteit begonnen vanwege een mogelijk beveiligingslek waardoor de uitslag van de loterij zou zijn te manipuleren.

Bij het onderzoek werden bestanden en processen geanalyseerd en interviews gehouden met betrokkenen binnen de Staatsloterij-organisatie en door hen ingehuurde derden. Aan de hand daarvan zijn aanbevelingen gedaan rond het trekkingsproces. De Staatsloterij heeft aangegeven die aanbevelingen over te nemen en te implementeren. Binnen drie maanden wordt gecontroleerd of de aanbevelingen ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd.

De Kansspelautoriteit merkt op dat onderzoek is gericht op de beveiliging van bestanden en systemen rond het trekkingsproces. Het opsporen van fraude is dan ook geen doel. Binnen de reikwijdte van het onderzoek zijn echter tot op heden geen overduidelijke signalen aangetroffen dat er fraude heeft plaatsgevonden.

Reacties (4)
30-11-2014, 18:47 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 30-11-2014, 18:48
[Verwijderd]
30-11-2014, 22:12 door Anoniem
Waarom win ik met een WAJONG uitkering nooit wat, en mensen die al genoeg hebben altijd wel wat?
01-12-2014, 14:27 door Anoniem
"geen overduidelijke signalen aangetroffen" Hmmmm, volgens mij zijn er wel eens minder prijzen uitgereikt dan de bedoeling was. Ook waren er meer kanshebbers (loten) dan er waren verkocht. Redelijk duidelijke signalen!
01-12-2014, 16:43 door Anoniem
Meten is weten...als je niks ziet wilt het niet zeggen dat er niks heeft plaats gevonden..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.